bytesbyxor

I vintras gjorde jag en deal att sy byxor åt en skolkamrat som del av ett hantverksbyte där jag själv fick en helt underbar träskål (som jag såklart glömde ta bild på, får kanske göra ett inlägg om bara hantverksbyten och visa upp mina skatter). Eftersom jag dock hade helt löjligt mycket jobb under vårterminen hann jag aldrig sy byxorna innan vi slutade och nu när det varit 50 grader i lägenheten och jag är sjukskriven igen pga född skraltig så har jag jobbat sååå masigt.
 
NU har dom emellertid äntligen blivit färdiga och då tyget räckte till mer än jag trodde så blev det även ett par shorts på köpet!
 
(ursäkta min slarvpressning, dom ska ju ändå knölas ihop och postas såatteh...)
 
 
Det finns egentligen inte mycket att säga om saken. Ganska tråkiga byxor utifrån mönsterkonstruktionsboken, sydda i halvtunt ylle. Gubbfickor fram och långbyxorna har fickor bak också men det fick inte kortbyxorna eftersom jag blev himla missnöjd och dessutom inte alls har någon vidare sylust numera. Jag hoppas bara att beställaren i fråga nöjer sig (trots att shortsen även på något magiskt vis blev lite större i storleken!?)
 
Roligare än så har jag liksom inte varit på senaste och så länge det är helvetesvarmt och jag mixtrar med mediciner lär jag inte bli det heller. Just nu vill jag mest hellre lägga sömnaden på hyllan och istället äta isglass, spela tv-spel, sova och pussa på djur på obestämd framtid!
Allmänt, Beställningsarbeten | |
#1 - - Alicia:

Fy för att du ska ha det så trippeljävligt i hettan, jag hoppas både den och alla sjukdomar och demoner släpper taget snarast <3
Jag tycker i alla fall bägge byxor ser extremt fina ut och är så impad av dig! Och vem vet, kanske sömnadsolusten ger utrymme för nån annan outforskad teknik! Kram

Svar: Tack <3 nu har ju värmen lagt sig och jag märker redan hur energin börjar återkomma. Men nu har jag fått dille på att laga mat istället för sömnad, antagligen för att alla äppelträd börjar slänga frukt omkring sig och hojtar "hallå ska du inte safta och sylta och baka så att du har gosaker hela vintern eller!!!!?"
Denise Gränsevik

#2 - - Fredrikapåvinden:

Otroligt snygga och skickliga byxor! Jag tror beställaren kommer bli mycket nöjd! Och vad fint med ett hantverksutbyte! Jag önskar dig många isglassar, mycket vila och svalare väder <3

Svar: Tack! han blev väldigt nöjd som tur var, så nu kan jag ge mig på fler byxor ;)
Denise Gränsevik

#3 - - Linnéa:

Jag tycker båda byxorna är jätte fina! Även om du slarvat med pressningen, är den så mycket snyggare än det jag skulle få till ;) Isglassar och djurpussar låter mycket mer lockande än att jobba nu.

Svar: Tack så mycket :) Ja alltså nu när värmen lagt sig är jag såååå mycket mer taggad på att ta tag i alla projekt!!
Denise Gränsevik

Upp