Sannas klänning

Under vårterminen köpte Sanna en löjligt snygg klänning på second hand. Den är sydd i ett slags gardintyg á la 90s och har en helt galet fin rygg.
Problemet med klänningen var bara att den inte var lika bra att ha på sig som att titta på. Framförallt var den väldigt snäv i halsen och orsakade därför en lätt strypningskänsla.
 
Jag tycker ju dock att den var alldeles för fin för att inte åtgärda, framförallt passade färgerna så himla fint på Sanna.
 
 
          
Som ni kan se var det en hel del som var tvunget att ryka för att halshålet skulle kännas bekvämt.
 
Det visade sig även att klänningen såklart hade fodrat liv för att komplicera saker när det var just hals och även ärmhål som skulle ändras så jag fick börja med sprätten.
 
          
Klänningen var även i det kortaste laget och eftersom jag själv är extremt kinkig för korta kjolar var det ett nöje att förlänga den när Sanna visade sig känna likadant. Så när hon var på besök nyligen fann vi en linnegardin från röda korset som fick nytt liv i form av en bård och trots att vi var osäkra på färgen först skulle den visa sig vara perfekt för ändamålet!
 
Så nu hoppas jag att klänningen hinner vara med om en del trevliga sommardagar innan höstterminen drar igång och Sanna återvänder till gläntan utan mig. Kan erkänna, även om det tar emot lite pga förra årets strul å skit, att jag är något avis och kommer sakna pannkaksfrukostarna med korsord på söndagar, att vara ständigt omgiven av hantverksnördar varav man vill hålla sina alster långt från hälften av dom för att dom är smutsiga och luktar grillkorv (smeder ni vet), att bo i en skog, att ha får på tomten, verkstäderna med alla redskap och absolut mest av allt att bo vägg i vägg med Sanna!
 
 
Allmänt, Återbruk/Lagning | |
#1 - - Linnéa:

Så fin den blev efter justeringarna! Du är verkligen en extremt duktig sömmerska!!

Upp