björkklänningen

Idag är det valborg och vackert väder så efter en lång sovmorgon med bokfrukost bestämde jag mig för att cykla ut i naturen och fota min klänning som hängt på skåpsdörren och tjatat på mig länge nu.
 
Som jag tidigare nämnt (ca tusen gånger) är det en klänning jag sytt av ett tyg jag vävt av garn jag växtfärgat med björk. Av den anledningen var det såklart även superenkelt att ta beslutet att handsy plagget, annat vore oförlåtligt.
 
Själva konstruktionen är relativt simpel. Ett vanligt grundliv med insnitt vid midja och byst, en kjol i raka stycken som rynkats i midjan, korta puffärmar. I sidan har jag satt i en dragkedja, kjolen har ett par enkla fickor och jag har även fodrat kjolen så att den inte ska haka upp sig på strumpbyxorna hela tiden.
 
Under klänningen har jag min Peter Pan-blus i grönt linnetyg. När jag sydde den blusen gjorde jag det faktiskt i syfte att bära under den här klänningen då klänningen är i ylle och skulle vara världsstickigast om jag inte hade någon form av underplagg. Sen tänkte jag mig ju att det skulle bli himla fint också.
 
 
Det var inte meningen att det skulle bli puffärmar egentligen utan det blev alldeles knasigt när jag skapade mönstret och puff blev den bästa lösningen på de redan utklippta ärmdelarna. Vilket var en himla tur egentligen för det tyckte jag blev rysligt fint!
 
Rynkningen på kjolen knäpptes på rätsidan i ett tjusigt mönster. Har sagt det förut men det tål att sägas igen: jag ÄLSKAR rynkor!
 
Sen låg jag en stund bland sipporna och hade det allmänt gott och kände mig ohemult vårig.
Rolig anekdot från dagen förresten var att jag råkade ställa ryggan precis på något litet djurs hem för plötsligt började väskan röra på sig av att någon mycket irriterat buffade och puffade på den underifrån. Vem denna väskputtare var lyckades jag aldrig få syn på men jag bad hövligt om ursäkt och flyttade väskan såklart.
 
 
 
#1 - - Helga:

Du ser ut som en dröm! Vilka fantastiskt fina plagg och bilderna är så vårigt underbara! Avis gånger 100 på din garderob asså

Svar: Vad glad jag blir, helt varm i magen <3
Denise Gränsevik

#2 - - Emma:

Nämen gud vad snygg den blev!! Så fina färger, och speciellt nu på våren ;)

Svar: Tack:) Jag älskar verkligen färgerna, både för att det är helt naturligt och för att det är gult (jag gillar ju alltså gult om det kan ha undgått någon:P)
Denise Gränsevik

#3 - - thea:

alltså wow, så otroligt fin! så roligt dessutom, att den är ca 100% gjord av dig själv. fantastiskt.

förresten, så himla mycket vår det är hos dig! själv picknickade jag på ett stort isflak häromdagen, haha!

Svar: Tack! Det känns ju verkligen häftigt att ha gjort så mycket från grundenIsflak låter ju helt galet i mina öron nu när våren kommit så långt här, kan liksom inte ens tänka mig det! Men bra val att ha picknick på det, då kommer det till bäst nytta;)
Denise Gränsevik

#4 - - Linnea Aurora:

1. Mycket fin klänning!! 2. Det lilla puttande djuret känns extremt Disney måste sägas! Älskar det!

Upp