blusen Kajsa

när jag gick på sätergläntan fick vi i uppgift att göra någon form av överdel på temat högtid (tror jag det var) och jag bestämde mig för att göra en kalasblus! 
jag inspirerades mycket av tidigt 1900tal á la Madicken och blusen fick namnet Kajsa efter Madickens mamma som vi ju får följa med i ett avsnitt på födelsedagspickninck i hagen!
tyvärr blev blusen inte klar under gläntantiden för att jag ju hoppade av utbildningen och sen blev projektet liggandes halvgjort tills förra sommaren, då sydde jag faktiskt klart lilla Kajsa men efter det har hon hängt i garderoben och samlat damm!
men!! 
förra helgen for vi till Brösarp för att ta en tur med ånglok och då tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att inviga blusen
 
vad kan jag då säga om blusen Kajsa mer än att jag tycker fasansfullt mycket om henne? ja ni, hon är sydd i ett ohemult dyrt bomullsmuslin och har både veck och volanger. i livet är det två lager tyg då tyget är så tunt så tunt att något annat var otänkbart. så är det ett veckat ok och en volang mellan oket och livet.
 
 
kajsa är definitivt det dyraste plagget jag har sytt, inte bara pga att tyget kostade skjortan utan även för att knapparna kostade en mindre förmögenhet!
eller ja nu överdriver jag antagligen ganska mycket men då jag nästan alltid syr den här typen av kläder av gamla second hand-textilier, typ gardinlängder för en tia styck, så är det här en rejäl dyrgrip för min del
 
innan vi kunde åka var jag såklart tvungen att ringa och säga att vi var påväg!
 
sen var det bara att kliva på tåget och fara iväg
 
det var för övrigt så mycket som var så himla fint med att åka ånglok. hela miljön, själva loket, alla gulliga små vagnar med sjukt fin inredning och såklart tågvärdarna i sina fina kostymer!
 
 
nu var det ju ett tag sedan jag gjorde mönstret till Kajsa och ärligt talat är nog mönstret mer av en knölig boll än ett vettigt arbetsredskap idag men jag är överlag väldigt nöjd med modellen och kommer nog i framtiden att göra ett nytt Kajsa-mönster som är lite mer organiserat och som ska få förvaras i en pärm så att det håller sig användbart, så att jag kan sy fler kajsor!
 
men tills vidare tragglar jag kemi-läxor, syr vikingakläder till Johannes, dricker litervis med te och läser en hel del trevliga böcker!
 
ps.
på tal om böcker läser jag just nu Rosa: prinsessan av Fäholmarna av Barbro Lindgren som jag vill säga att alla som inte läst ännu borde läsa. jag läser ju normalt sett mest fantasy men den här samlingen av Rosa-berättelser är så älsklig att jag lovar att vem som helst kommer falla pladask!
 
 
Allmänt | |
#1 - - Helga:

Asså du gör så fina kläder! Och kinaskorna!!! Och bilderna är toppen :) Så himla mysigt det ser ut!

Svar: tusen tack <3 det var verkligen himlans mysigt, skulle verkligen vilja åka mer ånglok här i livet:D
Denise Gränsevik

#2 - - Linnéa:

Alltså vilken vacker blus!! Och vilka fina stämningsfulla bilder, det känns som de vore tagna under första hälften av 1900-talet :)

Svar: tack så himla mycket!:) det var verkligen så himla kul att göra en "madicken-utflykt" och ha blusen som inspirerats av samma tid, blev så mysig känsla av det hela:)
Denise Gränsevik

#3 - - Grahnslöjd:

Så fantastiskt fin, hur kan du vara så duktig på att sy???!!!! :) Gillar verkligen vecken framtill och de små knapparna! Och vilka fina foton!!!!!

Svar: haha tack!<3 övning ger färdighet antar jag;P dessutom verkar jag kompensera genom att vara urdålig på andra saker, att tälja och motionera till exempel XD
Denise Gränsevik

#4 - - Fredrikapåvinden:

Åhhh vilken fin blus! Alltså jag bara älskar den! Tyget, knapparna designen. Och så att du fotat allt i den här miljön. Så galet vackert alltihop! <3

Svar: tack så himla himla mycket! blir så peppig och typ lite rörd av så fin respons!! <3
Denise Gränsevik

#5 - - Alicia:

Alltså det här är så så så så fantastiskt. Älskar allt med det här inlägget. Blusen är så magiskt fin, du är så magiskt fin, bilderna är så magiskt fina liksom herregud vilka miljöer!!!

Svar: kan typ bara tacka en miljoner gånger upphöjt i ytterligare en miljon! <3
Denise Gränsevik

Upp