klänningen Selma

Idag har det varit helt galet perfekt höstigt väder och det förtjänade en promenad i parken och invigning av den nya klänningsmodellen som jag efter noga övervägande nu valt att kalla Selma!
 
Selma är modellen jag började jobba med för en månad sedan och gjorde det här inlägget om. Som vanligt när jag gör någonting måste det tydligen ligga till sig ett tag innan jag använder det och fotar det. Som tur var behövde det här plagget bara ligga kanske två veckor efter att sista knappen sytts fast och inte cirka ett år, som vissa andra saker!
 
Selma är gjord av en gammal gardinlängd jag köpt på second hand men knapparna och spetsen är nya.
 
 
Vi började promenaden med att hälsa på bönsyrsan. Här står vi i djupt samförstånd
vi spankulerade vidare, pratade med fåglar, plockade sånna där roliga ploppbär, pratade om glass och hundar och hus på landet
 
vi träffade en grabb som var lika trött som vi kände oss. hård fredagskväll månne?
 
på tal om hus på landet så ska mitt första trädgårdsprojekt bli en pilkoja. tycker verkligen det är något av det mysigaste som finns och är ju så magiskt enkelt! där ska jag sitta om sommaren och dricka saft och läsa Jane Austen
Selma är ytterligare en modell som har utrustats med veck vilket är oförklarligt då jag faktiskt hatar att sy veck!
eller nej det var en överdrift men det är definitivt en test för tålamodet VARJE gång!! jag står antagligen bara ut med det för att jag tycker att det är nedrans fint
 
såklart är den obligatoriska spetsen runt kragen med också, även om den här är en ganska liten en
 
 
 
och som en liten bonus kan jag visa upp en kofta jag inte tidigare visat (tror jag) som jag virkade förra året men inte använt så mycket för jag inte haft så många plagg att ha den till. men på någe vis blev det så att gardin-Selma (åtminstonde i min mening) passade utmärkt till denna kofta!
 
 
ja där har ni henne, Selma! 
är nedrans nöjd med den här modellen, det enda jag skulle kunna vara lite missnöjd med är ärmarna som blev lite stora över mina spinkiga klenis-axlar men det beror nog på att jag helt utgått från komersiell storlek då jag faktiskt skapade mönstret med tanke på att, om det blev bra, enkelt kunna göra mönstret i flera storlekar för att så smånngom kunna sy upp modellen för försäljning!!
 
det var allt för den här gången. nu är det dags att återgå till skolböckerna och beställningsbroderi så det blir säkert lite tomt och tyst ett tag här men det får ni stå ut med! den som väntar på nå gott, ni vet;)
Upp