monthly makers - METALL

jag bestämde mig ju för att bidra till monthly makers den här månaden men attans bananer vilket svårt tema. jag har så extremt lite erfarenhet av metall och visste inte vart jag skulle börja! jag valde till slut att hålla mig till det jag är säkrast på, textilen, och att försöka applicera metalltemat där. efter mycket kliande i huvudet och suckar och pustar bestämde jag mig för att inrikta mig på min favoritmetall koppar och idén till att göra ett broderi föddes!
 
 
slutresultatet blev jag störtnöjd med, inte minst nöjd med att jag fick ihop det hela i tid!
 
jag valde alltså att göra en krage med broderi i kopparfärgat garn och ett kopparfärgat band runt kanten (som ser rödare ut irl)
 
kragen är gjord av en gammal handvävd loppisduk och trots att jag haaatar att klippa i handvävda tyger, det gör liksom lite ont i mig, så känns det nu bra igen och helt klart värt traumat
 
mönstret jag broderade är inspirerat av enris med bär på. inte vet jag väl om koppligen där är så värst tydlig men om inte annat kan en ju se det som en fantasiväxt! och om jag hade en växt som var kopparglänsande och fick pärlor istället för bär (bärlor skulle jag valt att kalla dom) så skulle jag vara mycket nöjd och stolt över att ha en sådan i min ägo!
 
stygnen jag valde att använda var såklart vanliga kedjestygn för att jag är så lat och tycker egentligen just nu att broderi är ca den tråkigaste tekniken i världen och ville göra det bekvämt för mig. dessutom tycker jag alltid att kedjesöm blir så himla bra, det går liksom inte att misslyckas med (obs! lögn. det går visst). dessutom var garnet ett jävla skit att jobba med så jag tror inte jag hade kunnat gjort på så många andra sätt ändå!
 
det enda som känns lite tråkigt är väl att jag var en sån fegis som inte vågade ta mig an mig nya material att jobba i men det var ändå kul att göra det en brukar med helt ny infallsvinkel. så helt klart 5/5 toasters!
 
det var det och nu ska jag återgå till att vara febersjuk jättebebis i mammas soffa medan hon bakar lussekatter och den skånska blåsten härjar utanför. jag hoppas ni har det lika lyxigt som mig i helgen (minus febern såklart) <3
 
PS. jag säljer den här kragen om intresse finns. för mer info kan du kontakta mig på: denisegransevik@live.com
 
#1 - - Julia:

Vet den där känslan när man inte vill riktigt vill klippa i gamla tyger, speciellt handvävda, med kul ändå att loppis duken fick bli något nytt! Snyggt blev det också, jätte prydligt! :)

#2 - - Linnéa Elisabeth :

Wow så himla, himla fint!! Blir så himla imponerad av alla som kan sy. Själv verkar min tumme förflytta sig till mitten av handen så fort nål och tråd åker fram...

#3 - - Wilda:

Så imponerande! Jag är glad att du inte testade något nytt, för då hade jag missat den här fantastiska kragen! Ren njutning att se på. Jag älskar mönstret <3

#4 - - Jessica:

JÖSSES!!! Det här är bland det vackraste jag sett. SÅ MAGISKT!!!!!!!!!

#5 - - Linnéa:

Wow vad häftigt!! Stygnen är så himla vackra <3 Och pärlorna!

#6 - - Louie:

Men åh så vackert!

#7 - - Mikaela:

Jag vet inte ens vad jag ska skriva för det här är så fantastiskt fint! Detaljerna med pärlorna, guldtråden, stygnen, kanterna på kragen... WOW bara!

#8 - - Jenny:

Alltså WOW. Helt makalöst vackert!

#9 - - Mary Sane:

Du har sannerligen gjort loppisduken rättvisa! Sagolikt hantverk. Gillar att du gjort en textil tolkning av temat!

#10 - - Alicia:

Alltså GENI! Älskar det här. Ett av mina favoritbidrag evvver och ett av de finaste broderier + finaste accessoarer jag sett. Dör. Det är så vackert och proffsigt. Vet hur jävlig metalltråden är så jag är evigt impad. Blev så fint ihop med pärlorna och BRA VAL att klippa i det handvävda tyget för det är ett såå bra underlag. Älskar detta Denise, oändligt!

Upp