kardemummabullar, sand och första försöket till en ny klänningsmodell

Idag bar det av till österlen, som sig bör när det finns tid, och loppisen i suckarnas gång i Simrishamn. Det är utan tvekan en av mina favoritloppisar vilket nog beror ganska mycket på att det brukar vara en kvinna där och sälja allt från antika knappar, vitagehattar, sjömanskragar och spetshandskar till gamla trådar, nålar, band och hattprydnader. hennes pappa hade tydligen en hattaffär förr i tiden därav alla skatter som jag alltid fastnar vid alldeles för länge för att det ska vara hälsosamt (eller bra för ekonomin)
Hittills har jag spenderat ohemula mängder pengar hos henne för att i utbyte få ett pyttelitet syetui från 40-talet med världens minsta sax i, ett par armbågshöga spetshandskar och ett par löjligt fina små blomsterdekorationer i tyg som jag ska sätta på en bluskrage.
lovar att göra ett inlägg så småningom och visa upp mina skatter!
 
efter loppisen åkte vi vidare och stannade för att ta en liden eftermiddagsvandring längs en galet fin strand
 
 
vi bestämde oss för att ta en paus efter ett tag och äta kardemummabullar och dricka varm choklad på ett tjusigt omkullfallet träd som var granne med typ hundra svalbon där svalorna flög in med nyfångad mat till sina små med rasande fart. lagom perfekt utsikt med andra ord!
 
 
sen spatserade vi vidare
 
 
överallt låg det omkullfallna träd i alla storlekar, former och åldrar. ett visade sig vara alldeles utmärkt att spatsera på det med! 
även bra att sitta och dingla med bena på! säkerligen bra att hänga knäveck i också men det glömde jag att prova
 
här kan ni för övrigt se mitt första försök till en ny klänningsmodell. egentligen är det bara en mariablus som har fått en kjol men jag gillar den, kommer definitivt jobba vidare på den här modellen. 
känns den igen är det nog för att det är samma klänning jag hade på mig när jag blev intervjuad av tidningen
 
 
klänningen är i svart linnetyg med små prickar på. den har vita second hand-spetsar och loppisfyndade knappar. knytning i ryggen och fickor i kjolen.
 
 
det började såklart regna mitt i det hela men det gjorde inte så mycket för någon hade byggt ett litet skydd av drivved på stranden där vi kunde slå oss ner. så fick vi en ursäkt att dricka mer choklad också!
 
 
ganska ultimat dag alltså!
 
Allmänt, Återbruk/Lagning | |
#1 - - Helga:

Åh vad fin klänningen är!

#2 - - Grahnslöjd:

Lät som en härlig dag!! Och vilken ursnygg klänning!!!

#3 - - Linnéa:

Vilken vacker klänning!!

#4 - - Fredrikapåvinden:

Oh vilken superfin dag det verkade som! och alltså klänningen! Såååå hiiiiiimla fin! Älskar färgkombinationen, kragen, knapparna, spetsen. Ja allt! Skickligt gjort!

#5 - - Anonym:

Åh vad fin klänning finns det mönster som man skulle kunna köpa få knapparna och tyget och kragen såå underbar. Mvh annica

Upp