minikollektion del 1

Under hösten började vi sy på livstycken i handsömnaden och efter jul fick vi i uppgift att skapa en minikollektion med utgång i detta, där meningen var att vi skulle kombinera de två sömnadsgrenarna vi studerar. 
Slutresultatet skulle bli en sammanhängande outfit bestående av handsydd skjorta/särk och livstycke plus modernt tillverkad kjol.
 
Jag hade broderat en humla på mitt livstycke och fick därför utgå från det och valde Insekter som inspiration.
 
När jag började skissa på min idé insåg jag snart att jag skulle behöva sy två kjolar och det här är alltså den ena av dom, som är menad att bäras under den andra kjolen men som även är tänkt att kunna bäras ensam.
 
Det jag försökte återskapa i den här formgivningen är främst känslan av skal som är uppbyggt som segment som överlappar varandra, jag tänker liksom bakkroppar på t.ex. många stekelsorter.
 
Kjolen är i ylle, samma som i livstycket, och är en rest från föregående kurs eftersom jag valde att jobba med material som fanns tillgänglig då jag haft knapert i kassan.
Den har dessutom fått ett framrotat foder av någon hemsk acetatkvalité som var ett skit att sy i och eventuellt kommer göras om så småningom.
På höger sida fram har den en dragkedja som ligger gömd bakom en av sömmarna och var det enda som köptes in under kursen.
 
Jag tycker förvånansvärt mycket om den här kjolen trota att det är en vit och ganska kort pennkjol, jag tilltalas av uttrycket i den och med lite justeringar i fodret och fållen kan det t.o.m. hända att jag någon gång kommer att bära den. Även om jag antagligen då kommer lorta ner den inom loppet av ett par minuter.
Allmänt, Mönsterkonstruktion, Återbruk/Lagning | |
Upp