linneskjorta med skjortbröst

Nu har jag dröjt mer än nog länge med att dela med mig av vad jag gjort sen jag kom hit och det har därför blivit dags att visa upp mitt första genomförda projekt inom den moderna sömnadskursen!
 
 
Vår första uppgift blev att sy en blus/skjorta eller klänning med fri inspiration men där materialet skulle vara lin eller bomull.
 
Jag valde att konstruera en skjorta med ett skjortbröst (hade en gång en vit sådan som jag älskade men som dessvärre blev vinfärgad och inte användes mer). Jag utgick mycket ifrån ett tyg jag vävde när jag gick på bäckedal och då det tyget är mönstrat fick det bli skjortbröst och sen skapade jag resten utifrån den tanken och med mitt handvävda tyg som inspiration
 
Jag ville ha en skjorta som kändes lyxigt vardag och både skulle vara skön, praktiskt och hållbar men med välgjorda detaljer som gick hand i hand med skjortbröstet, som ju känns som en ganska högtidlig detalj. Jag varvade därför grova fållsömmar och ok med att lägga mycket tid på detaljer och finish.
 
 
Som ofta förr använde jag träknappar för att jag tycker om det av så många anledningar. Det är inte bara fint i sin enkelthet utan passar även bra till det oblekta linnet, i färgskala såväl som i tanken att genomgående använda naturmaterial.
 
Sen blev det självklart en liten farfarskrage till det hela eftersom kragar av alla slag är den roligaste detaljen och jag dessutom snöat in på ståkragar och dylikt sen jag upptäckte polotröjan för något år sedan! Här kan ni även se mitt handvävda tyg lite bättre som alltså är gåsöga med vit linne i varp och oblekt i inslag
 
 
Jag sydde även en skjorta för hand inom den folkliga delen av kursen som jag tänkt visa upp men det visade sig att jag inte har en aning om vart den befinner sig, Förhoppningsvis är det min lärare som sitter på den för att syna sömmar och mäta stygn men om inte är den puts väck och jag får sy en ny så jag har något att visa upp på den fronten också
 
Allmänt, Mönsterkonstruktion, Tovat/Vävt | | 2 kommentarer |

ull

I måndags var vi i Rättvik och hälsade på ett gäng får som vi fick äran att klippa. Det var ca den kallaste dagen på år och jag har fortfarande galet dåligt samvete över att vi stal dessa tjejers ull just när det var isande vindar i luften.
 
Jag blir också alltid lika förvånad över hur tålmodiga och snälla får är med oss taffliga människor som kånkar runt dom och är nybörjare på fårhantering. Jag längtar även efter att kunna ha egna får en dag, så mycket att jag helst skulle sno ett och ha under sängen (eller i).
 
Sanna hade dagen till ära tagit på sig sin bästa fårklipparstass och såg ut som ett proffs!
 
Jag blev kär i en pannlugg. Titta på den liksom! Så jävla fin!
 
Och det var starten på nästa kurs under läsåret, som föga förvånande då såklart kommer innehålla en helt del ull! (tyvärr inga fler fårbesök dock)


Allmänt | | En kommentar |
Upp