monthly makers - GEOMETRI

Nu känns det nästan jobbigt att visa upp för alltså fy satan va tråkig jag känner mig som på tema geometri har gjort det tråkigaste jag gjort i hela mitt liv, ett jävla lapptäcke! Antagligen kommer tråkighetskänslan ganska mycket av att det faktiskt var skittråkigt att sy och jag har numera en enorm respekt för alla lapptäckestanter som måste ha ett helt överjordiskt tålamod
Hur som havre behövde jag iallafall ett övekast och nu när det är fixat kan jag ju fokusera på hur roligt det ska bli att få sy en massa andra saker!
 
Egentligen är det väl inte den roligaste färgskalan i världen men eftersom jag använde mig av gamla tygrester som låg i skrubben och skräpade fick jag göra det bästa jag kunde utifrån materialet jag hade.
 
 
Runt kanten skarvade jag på med remsor för jag orkade helt enkelt inte fjanta runt med romber längre!
 
 
Undersidan fodrade jag med ett påslakan från second hand.
 
Och ungefär så tråkigt var det med det!
 
Allmänt, Återbruk/Lagning | | 8 kommentarer |

gul rumpa, stoppad strumpa

Jag håller sakta och suckandes på att beta av min "lappa, laga, sy om etc"-lista och det är så tråkigt att jag snart kreverar.
 
Den gula kjolen som jag bestämde mig för att sy fast spets på är nu klar efter att ha fått ett skitfult foder som jag fick ta bort igen. Nu får det duga utan foder, så det var ju slöseri med tid. Dessutom är dragkedjan bak så himla fult sydd (det är en såndär billig skräpkjol som jag köpt på second hand) och jag har redan försökt sy om den en gång men den drar sig lika mycket för det och jag bara orkar inte bry mig mer!
 
Framifrån är den åtminstone fin! Spets skulle nog kunna rädda världen tror jag. Speciellt i kombination med glitter!
 
Och så har jag äntligen stoppat alla strumpor och vantar som låg i garnkorgen och skräpade. Ovan är mina mest stoppade strumpor hittills, jag har som projekt att undersöka hur många gånger en strumpa kan stoppas. Än så länge gissar jag på oändliga gånger!
 
 
Upp