randig sommarklänning

Idag fick jag äntligen tummen ur och gick ut till en lummig plats, ställde mig i ett pissmyrebo och knäppte några bilder på mitt senast slutförda sömnadsprojekt innan jag i panik sprang hemåt igen och rev åt mig alla växter jag kunde komma på sägs lindra klåda på vägen.
 
Klänningen är en ganska simpel konstruktion som är sydd av ett second hand-tyg som jag tror har tjänat som något slags bolstertyg i sitt tidigare liv.
Som alltid när jag jobbar med gamla tyger brukar det ju aldrig räcka till så långa kjolar som jag vill så jag veckade lite gammalt överblivet tyg och skarvade på en kant längst ner för att känna mig bekväm med hur mycket ben som exponeras.
 
Obligatoriska saksamlarfickor fick den självfallet
 
Runt halslinningen rynkade jag lite vitt tyg till en slags minivolang och sydde dit som ett substitut för spetskanterna jag vanligtvis gör. Knapparna är gamla pärlemoknappar som jag har sprättat bort från en gammal klänning som inte längre används.
Det enda som är nytillverkat är alltså sytråden vilket gör att materialkostnaden för klänningen kanske ligger på ca femtiolappen knappt totalt, vilket jag kan tycka känns som ett rimligt och ganska trevligt pris för en helt ny sommarklänning med rymliga fickor!
 
 
Sen var det det där jag skulle berätta som en rolig nyhet i sömnadssammanhang! Det är nämligen så att i höst ska jag börja studera sömnad igen!
Ur sömnadsperspektiv är det jätteroligt att komma tillbaka till studierna och verkligen satsa på textilen, ur livsperspektiv känns det däremot nedrans deppigt. Jag kommer att återvända till Sätergläntan vilket alltså betyder att jag kommer få flytta ifrån skåne, min kära sambo, mina älskade grisar, vänner och ca allt jag tycker om och bo ohemult långt ifrån alltihopa en stor del av tiden som kommer. Men det kommer antagligen produceras en hel del fint och fult och knäppt som jag lovar att dela med mig och fram tills dess ska jag försöka sy så mycket jag orkar och peppa mig själv inför terminsstarten
 
Allmänt, Mönsterkonstruktion, Återbruk/Lagning | |
#1 - - Helga:

Men alltså så fiiiiiin!!!!!!!!!!!

Svar: Tack!! <3
Denise Gränsevik

#2 - - Linnéa:

Vilken fantastiskt fin klänning! Älskar den vita kanten nertill på klänningen och den lilla "spetsen" vid kragen :)
Vad kul att du har kommit in på din utbildning, men tråkigt att du måste flytta ifrån allt.

Svar: Tack så mycket! :) ja men vad gör en inte för sömnadens skull ;)
Denise Gränsevik

#3 - - Grahnslöjd:

Precis en sån klänning skulle jag vilja ha, wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svar: Åh tack så mycket! Kommer definitivt sy fler för attans så skön den är:)
Denise Gränsevik

#4 - - Saran:

Oj så fin! Ser både skön och snygg ut :)

Svar: Tack! :) den är faktiskt helt fantastiskt skön
Denise Gränsevik

#5 - - Alexandra:

Å vilken cool klänning, gillar verkligen volangen på halskanten :)

Svar: Tack så mycket:) ja den var hemskt tråkig att göra men den var värt det i slutändan ;)
Denise Gränsevik

#6 - - Fredrikapåvinden:

Men du! Vilken fantastisk fin sommarklänning! Jag tycker du är så extremt duktig på det här med detaljer. Små, små saker som gör hela klänningen! Så fint! Och GRATTIS till utbildningen! Ser verkligen fram emot att få följa dig och hoppas du får ett superfint år <3

Svar: Tack!! Jag är ju verkligen svag för detaljer själv så det är så roligt med andra som lägger märke till och uppskattar det:) ja det ska bli så himla roligt att ägna sig åt textilen på heltid igen <3
Denise Gränsevik

#7 - - Emma:

Så fin den blev! Och vilka detaljer :) Ser mycket fram emot att följa ditt arbete på Sätergläntan :D

Svar: Tack så mycket <3 Ja jag hoppas att jag ska kunna bjussa på en massa roliga skapelse ;)
Denise Gränsevik

#8 - - Alicia:

Du är så sagolik! Vilket fall, och vilka detaljer! Det glädjer mig ändå att du ska ägna dig åt konsten på heltid, även om det är på bekostnad på en massa annat fint. Jag tror liksom att gör du det nu kommer du kunna göra vad du vill sen, är så jädra övertygad om att du kommer gå långt med dina färdigheter. Lycka till <3

Svar: Taack <3 Ja jag tänker att gör jag det inte så kommer jag ångra mig bittert, det är ju sömnaden och textilen som stulit mitt hjärta trots allt;)
Denise Gränsevik

#9 - - Sofie:

Åh, så vacker! Vilken helt fantastisk sommarklänning!!

Upp