helvetestrådar och ufon

För någon vecka sedan började jag på ett nytt projekt som består av att göra gardin till klänning. Jag hade ingen direkt plan mer än att jag ville att snittet skulle vara ganska simpelt. I övrigt ville jag mest att tyget skulle tala för sig självt då jag älskar mönstret och färgerna. Av någon outgrundlig anledning kom jag dock på att jag skulle fylla i mönstret genom att brodera med metalltråd (som är det jobbigaste jävla skitmaterialet att arbeta med), för att få en mer tredimensionell känsla och effekt.
 
Tyvärr gav broderiet som jag nu kämpat med i vad som känns som hundra år ett ganska lamt intryck..
 
 
Nu har dock metalltråden tagit slut (till min stora lättnad) och eftersom jag inte tagit mig till tygaffärn för att köpa foder eller det tyg jag tänkt sy ärmarna i så har arbetet med klänningen stagnerat och under tiden har jag försökt ta tag i ufosamlingen som annars förvisats till lägenhetens mörkaste hörn.
 
Att åtgärda gamla ufon är ju dessvärre det tråkigaste som finns så det går i maklig takt. Något skraltigt gammalt hål har jag fått ihopsytt men utöver det har jag mest plockat fram gammalt spånadsmaterial som jag tänkt ta tag i de senaste kanske två åren.
Så det jag gjort mest de senaste kvällarna är att spinna linblånor som jag stickar in i en linnestickning som ska bli en skrubbvante som ska få till uppgift att hjälpa mig att få bukt med min skröppliga hud och för det har jag hört att torrskrubb ska uträtta mirakel!
 
 
 
#1 - - Alicia:

Älskar att du har en hemgjord slända med bark och allt. Såklart du har! Är övertygad om att du skulle kunna skapa exakt lika bra konst satt i en liten hydda i innersta snårskogen utan rinnande vatten eller elektricitet. Du kan liksom göra prick allt från grunden, bara gå ut i naturen och börja. Det tycker jag är sjukt imponerande.

Nåt annat imponerande är att du broderar med metalltråd för jag säger bara fy fan. Men motsatt din känsla (förstår att du är less på projektet) tycker jag de broderade detaljerna riktigt lyser mot trycket. Kommer bli asbra!!

Svar: Hahaha bästa komplimangen jag fått!!! Och ja asså metalltråden, aldrig mer. Vem uppfann ens denna styggelse!? Hoppas jag får känna mig riktigt lyxig när jag har klänningen på mig sen och har ärenden till platser med bra ljus för coola reflektioner i broderiet!!
Denise Gränsevik

Upp