skrynklig arbetskjol med hängslen

jag har haft en yllekjol som var tänkt att tillhöra en knektdräkt men som aldrig användts pga kjolen var det enda som blev tillverkat i det projektet och jag vet att det kommer ta hundra år innan jag tar tag i det vidare. därför har jag sytt om kjolen till en arbets/ute-kjol med djupa fickor och hängslen.
 
    
kjolen är i ett väldigt tjockt ylletyg av skitdålig kvalitet som dammar så in i helvete att jag blir arg bara jag tänker på det. varm är den iallafall och duger väl bra att ha utomhus när det är kallt eller när en ska hugga ved eller dylikt. 
nu bor jag ju tyvärr i stan så jag hugger ju inte ved och dessutom tror väl folk en är knäpp om en går runt med långa yllekjolar, så den kommer antagligen hamna i förrådet igen!
 
    
hägslena är fodrade med linnetyg och bak har jag gjort ett korsstygnsbroderi (där det står D E för Denise Evadotter och inte DIE men tolka hur ni vill, "DIE" känns ju ganska metal så det är okej det med)
till början var även knapparna klädda med linnetyg men det kändes för mycket tomtemor så jag klädde om dom i samma tyg som kjolen
 
kjolen är såklart skodd och till det har jag använt en gammal sjal från second hand
ja vem vet, kanske jag bor i skogen sådär som jag vill någon gång i framtiden och kommer få användning för en ordentlig yllekjol, annars var den iallafall väldigt trevlig att göra (bortsett från skittyget som bara rasade sönder då)
 
 
Allmänt, Broderi, Folkligt, Återbruk/Lagning | |
#1 - - Elin Björk Isaksson:

Måste bara säga att jag tycker att du gör så otroligt fina saker :) och fråga - kan man köpa plagg av dig?

/Elin

Svar: Så himla kul att höra! Jag har länge tänkt börja sälja saker, jobbat en del med mösterkonstruktion inför just detta på senaste och hade hoppats komma igång att sälja under våren! Specialbeställningar kan jag få svårt att hinna med men finns det önskemål på tex vilken typ av plagg som skulle vara av störst intresse osv är jag mer än glad för all inspiration och tips jag kan få för att kunna få ihop ett gäng plagg som kan uppskattas:) sen får vi bara ha lite tålamod och hoppas att allt klaffar så dyker nog en liten shop upp snart;)
Denise Gränsevik

#2 - - Jennie:

Kjolen är ju verkligen hur fin som helst, precis som allt annat jag hitills sett på din blogg!
Jag tolkar texten bak på hängslena som DYE, dvs färg eller färga, vilket ändå kanske passar rätt bra? :)

Svar: Så roligt att få så fin respons, tack så himla mycket!! Och dye passar mycket bra, då kan jag ha den när jag växtfärgar garn;)
Denise Gränsevik

#3 - - Emma%25252520Svensson:

Klart man man ha långa yllekjolar bland folk! Ifall någon undrar får man väl dra ihop en historia om tidsresande, lajvande eller något annat smart! Mer ylle till folket!

#4 - - Fredrikapåvinden:

Den är ju heeelt fantastisk! <3 Om jag hade sett en person klädd i den på stan hade jag blivit starstrucked! Som en coolare variant av täckkjolen. Såå fin! <3

Svar: haha va fint! önskar ju nästan vintern kunde svänga förbi igen så jag får ha den på mig!:)
Denise Gränsevik

#5 - - Rebecca:

jisses vad fin!

#6 - - Alicia:

Min första reaktion var den här smileyn :O vid tanken på att du skulle använda nåt så fint som "arbetsplagg". Min andra reaktion var att frusta så högt att Tofslan som låg och sov bredvid mig vaknade upp med ett ryck och blängde alla kattdemoners vredeshämnd i mitt ansikte. För tomtemor och die och att hugga ved i innerstan.

Skulle så gärna ha prick en sån här kjol, fast kanske utan dammet.

Upp