skjorta, blus och stickad tröja

Den här veckan har jag gett mig in i en ny värld och börjat sy mitt första moderna mansplagg! Har lovat Johannes en murarskjorta i evigheter och nu har jag liksom inte samvete att skjuta upp det mer
 
Jag har gjort det hela lätt för mig och typ gått helt efter mönsterkonstruktionerna i boken och inte pillat så mycket själv nu när det är min första, hur det blir har jag ingen aning om för har ju inte modellen (eller ens någon av samma storlek) här men jag kör på och passar den inte får han banta/svulla så kroppen passar skjortan helt enkelt!
 
Jag passar på att träna på fällsöm på maskin också, både för att det ser så stiligt ut och blir så sjukt hållbart
 
Så har jag börjat sticka på en tröja av något soja-garn i knasiga färger!
 
 
Det här projektet känns dock så jävla ångestfyllt för tvivlar på att garnet kommer räcka och då det är ett garn jag köpte på netto (ja det är helt sant!!!) för ca inga pengar alls vet jag inte om jag kan få tag på mer om det inte räcker. Det suger så satans mycket för känner att det annars är ett projekt jag skulle bli så himla glad av, färgerna är ju helt galet peppiga liksom!!
 
Sen har jag äntligen tagit tag i det tråkigaste i världen som jag skjutit på i typ ett år:
Jag har sprättat upp/klippt itu en handsydd linneklänning som inte längre används pga blivit missfärgad fläckvis och sådär. Och den som någonsin sprättat plagg som är handsytta med vaxad lintråd förstår säkert att jag främst klöpp isär delarna, allt annat skulle tyda på självdestruktivitet!
 
Ärmlinningarna var typ det enda som sprättades bort fint pga att jag broderat dom och därför vill återanvända dom! 
Tanken är att jag ska använda alla icke missfärgade partier och bygga ihop en liten blus av då jag upptäckt att det är typ samma gröna på det här tyget som den gröna i björktyget jag vävde (och av det ska jag sy en överklänning för det är på tok för stickigt att sy något mer hudnära av), så jag planerar nu att skapa en outfit av dessa ihop!
 
Upp