årets mål och projekt

Tjena alla monsterdiggare!
 
Nu är det ju såntdär nytt år och även om jag inte är någon nyårslöftes-person så har jag ändå tänkt att det skulle kunna vara nyttigt att sätta upp några mål att jobba mot under det kommande året. Jag tänkte även att om jag slänger ut dom här så kanske jag kan bli lite extra manad att faktiskt ta tag i dom och inte bara gå och tänka på saken! Och om någon dessutom kanske är mer hemma på målsättningar än mig och har bra tips, pepp och dylikt så har jag öppna armar för allt sådant!
 
För att inte ta mig vatten över huvudet, såhär första gången jag gör en årsmåls-lista, har jag bestämt mig för fem mål:
 
  • Ta mig tid att hantverka mer
Framför allt vill jag sluta slösa bort tid på oviktigheter som att slötitta på tv eller bara ligga i sängen och tänka "jag gör det imorgon". Jag vill bli bättre på att ta mig tid att hantverka (även i andra material än textil), utmana mig själv och känna att jag utvecklas, allra mest vill jag utveckla min mönsterkonstruktion och min maskinsömnad!
 
  • Blogga regelbundet
Jag typ lovar att jag ska bli bättre på att göra inlägg här på bloggis! Ska definitivt skärpa till mig och börja blogga mer om själva skapandeprocessen och göra wip-inlägg. Tänker mig att jag i varje fall borde göra ett inlägg i veckan med "lägesrapport" och kanske även börja göra lite tutorials emellanåt om intresse finns! Och inte bara visa upp "värdiga", färdiga, från grunden av mig konstruerade, saker utan även visa allt vardagshantverk jag gör, typ syr om gamla second hand-kläder eller stoppar strumpor
 
  • Våga sälja 
Har vid flera tillfällen fått frågan om jag säljer sånt jag tillverkar och känner ju ba "MEN INGEN KAN VÄL TÄNKAS VILJA BETALA FÖR NÅGOT JAG HAR GJORT FÖR JAG ÄR JU ALLDELES FÖR BAJSDÅLIG FÖR DET?!?!?!?!" men inser att det enda sättet att komma över den där "mina saker är inte värda att betala för"-ångesten antagligen är att våga lägga ut saker för försäljning och våga ta betalt! Det värsta som kan hända är ju liksom att ingen vill köpa mina produkter och det lär varken orsaka massutdöende av hotade arter eller jordens undergång
 
  • Ta hand om mig själv
Både fysiskt och psykiskt. Vara snäll mot mig själv och min kropp liksom! Har ju verkligen slarvat med både kost och motion vilket gör att jag mår sämre än jag antagligen behöver, har ont i leder och muskler, känner mig stel å öm och har lätt att få huvudvärk, ångest, lägga energi på ältande av saker som inte är värt ältande ens en gång, har dåligt självförtroende och hatar varenda cm jag ser i spegeln. Har länge tänkt ta tag i det här och det har jag gjort i kortare perioder på senaste men skola och sjukdom och livet har gjort att jag proriterat bort det viktigaste och jag har inte orkat hålla i det. Men nu har jag ritat träningsscheman, börjar lägga om kosten till mest raw+aurvedisk+bra veganskt och ska jobba stenhårt med att slappna av och lägga ångesten på hyllan vissa dagar. Jag vill sluta att bara vara vid liv, jag vill börja leva igen, känna mig stark igen, tycka om mig själv igen och kunna känna mig stolt över mig själv!
 
  • Klara kemin och Komma tillbaka till arbetsmarkaden
Lite sammanlänkat med ovanstående punkt då jag tror att även detta skulle hjälpa mig i mig själv. Att klara kemin och få kursen avslutad skulle vara en stor vinst för mig (för jag HATAR kemi och det är det tråkigaste jag pluggat i min liv!). Att sedan få ett sammanhang på en arbetsplats och en rutin, ett större värde rent samhällsmässigt skulle också vara väldigt skönt kan jag känna. Vet inte hur något ser ut efter kemikursens slut men om jag under året skulle klara att skaffa ett jobb, om så bara 25%, så skulle det vara så galet bra gjort av mig och verkligen något jag skulle vara stolt över och tycka var skitkul!
 
 
Och så ser dom ut, mina mål för det kommande året och det ska bli intressant att utvärdera när året gått och se vilken utveckling jag eventuellt har gjort, sömnadsmässigt, som person etc. För aldrig trodde jag att 2016 skulle bli som det blev så 2017 kan nog bjuda på lite vad som helst!
 
Och om någon skulle ha någon åsikt om vad som skulle kunna förbättras på bloggen utifrån läsares synpunkt (då jag mest hittills haft bloggen som eget "arkiv" över det jag skapat) eller något som önskas så tar jag tacksamt emot all inspiration jag kan få, så ingen mening att vara blyg!
 
 
SORRY för långt textinslag, lovar att inte ordbajsa så mycket i onödan i framtiden! <3
 
 
Allmänt | |
#1 - - Helga:

Låter toppen alltihop! Du får gärna dela med dig av hur det går med maten. Tyckte det lät najs!

Upp