skjortan Ask

Nu har årets första plagg som jag skapat från grunden själv, mönster till plagg, klart. Det är även mitt första herrplagg inom modern mönsterkonstruktion någonsin och det är en skjorta jag bestämt ska få heta Ask.
 
Den är sydd i världens skönaste linne/bomulls-blandning och jag har till min stora förtjusning en liten bit kvar som jag kaaanske kan få ihop till något åt mig själv, ett linne borde åtminstonde gå!
 
Överlag är jag nöjd med plagget men eftersom det var mitt förta herrplagg och helt ny mark för mig så är det såklart vissa små förändringar jag kommer göra i mönstret tills jag syr nästa skjorta
 
Nästa gång ska jag t.ex. inte klippa ett extra knapphål mitt i ingenstans som jag sedan får sy ihop på ett konstnärligt hittepå-vis!!!
 
Jag menar, vad hände här liksom!?!? Hur trött var jag den där kvällen egentligen?!?
 
 
 
Ikväll ska den överlämnas till sin framtida bärare och jag håller tummarna allt jag kan för att den ska passa, har ju inte haft möjlighet att testa den på någon och på mig når den till knäna haha, så nog är det lite nervöst allt! Men jag har goda förhoppingar om att den ska sitta bra, så jag även kan bli ännu mer taggad på att sy fler! 

monthly makers - KONTRAST

Nu är det dags att visa upp årets första monthly makers-projekt och det gör mig lite vankelmodig för den här månaden blev det inte alls som jag tänkt!!
 
När jag såg temat kontrast visste jag direkt vad jag ville göra - svartstick! 
Sen hände något förjävla konstigt, istället började jag göra något helt annat.
 
Jag fick för mig att brodera en brosch med ett avtryck från björn, svart på vitt, och så fick det bli
 
Sen fick jag väl för mig att svart på vitt inte kändes kontrastrikt nog och pillade dit en spets och pärlor, för det känns ju rätt konstrasterande mot en brunbjörn liksom.
Att jag valde just brunbjörn är för att det utan tvekan är mitt bästa djur, blir liksom överväldigad av bara tanken på att dom på riktigt existerar och min största sorg är att jag aldrig fått se någon i vilt tillstånd (trots att jag bott i Sveriges sk "björnrike"), bara bajs och hur kul är det i längden?!
 
Broderiet är monterad på en gammal ful knapp med en vanlig säkerhetsnål på baksidan och var, trots att jag är fett kluven över resultatet, rätt roligt att göra.
 

skjorta, blus och stickad tröja

Den här veckan har jag gett mig in i en ny värld och börjat sy mitt första moderna mansplagg! Har lovat Johannes en murarskjorta i evigheter och nu har jag liksom inte samvete att skjuta upp det mer
 
Jag har gjort det hela lätt för mig och typ gått helt efter mönsterkonstruktionerna i boken och inte pillat så mycket själv nu när det är min första, hur det blir har jag ingen aning om för har ju inte modellen (eller ens någon av samma storlek) här men jag kör på och passar den inte får han banta/svulla så kroppen passar skjortan helt enkelt!
 
Jag passar på att träna på fällsöm på maskin också, både för att det ser så stiligt ut och blir så sjukt hållbart
 
Så har jag börjat sticka på en tröja av något soja-garn i knasiga färger!
 
 
Det här projektet känns dock så jävla ångestfyllt för tvivlar på att garnet kommer räcka och då det är ett garn jag köpte på netto (ja det är helt sant!!!) för ca inga pengar alls vet jag inte om jag kan få tag på mer om det inte räcker. Det suger så satans mycket för känner att det annars är ett projekt jag skulle bli så himla glad av, färgerna är ju helt galet peppiga liksom!!
 
Sen har jag äntligen tagit tag i det tråkigaste i världen som jag skjutit på i typ ett år:
Jag har sprättat upp/klippt itu en handsydd linneklänning som inte längre används pga blivit missfärgad fläckvis och sådär. Och den som någonsin sprättat plagg som är handsytta med vaxad lintråd förstår säkert att jag främst klöpp isär delarna, allt annat skulle tyda på självdestruktivitet!
 
Ärmlinningarna var typ det enda som sprättades bort fint pga att jag broderat dom och därför vill återanvända dom! 
Tanken är att jag ska använda alla icke missfärgade partier och bygga ihop en liten blus av då jag upptäckt att det är typ samma gröna på det här tyget som den gröna i björktyget jag vävde (och av det ska jag sy en överklänning för det är på tok för stickigt att sy något mer hudnära av), så jag planerar nu att skapa en outfit av dessa ihop!
 
Upp