skjortan Ask

Nu har årets första plagg som jag skapat från grunden själv, mönster till plagg, klart. Det är även mitt första herrplagg inom modern mönsterkonstruktion någonsin och det är en skjorta jag bestämt ska få heta Ask.
 
Den är sydd i världens skönaste linne/bomulls-blandning och jag har till min stora förtjusning en liten bit kvar som jag kaaanske kan få ihop till något åt mig själv, ett linne borde åtminstonde gå!
 
Överlag är jag nöjd med plagget men eftersom det var mitt förta herrplagg och helt ny mark för mig så är det såklart vissa små förändringar jag kommer göra i mönstret tills jag syr nästa skjorta
 
Nästa gång ska jag t.ex. inte klippa ett extra knapphål mitt i ingenstans som jag sedan får sy ihop på ett konstnärligt hittepå-vis!!!
 
Jag menar, vad hände här liksom!?!? Hur trött var jag den där kvällen egentligen?!?
 
 
 
Ikväll ska den överlämnas till sin framtida bärare och jag håller tummarna allt jag kan för att den ska passa, har ju inte haft möjlighet att testa den på någon och på mig når den till knäna haha, så nog är det lite nervöst allt! Men jag har goda förhoppingar om att den ska sitta bra, så jag även kan bli ännu mer taggad på att sy fler! 

monthly makers - KONTRAST

Nu är det dags att visa upp årets första monthly makers-projekt och det gör mig lite vankelmodig för den här månaden blev det inte alls som jag tänkt!!
 
När jag såg temat kontrast visste jag direkt vad jag ville göra - svartstick! 
Sen hände något förjävla konstigt, istället började jag göra något helt annat.
 
Jag fick för mig att brodera en brosch med ett avtryck från björn, svart på vitt, och så fick det bli
 
Sen fick jag väl för mig att svart på vitt inte kändes kontrastrikt nog och pillade dit en spets och pärlor, för det känns ju rätt konstrasterande mot en brunbjörn liksom.
Att jag valde just brunbjörn är för att det utan tvekan är mitt bästa djur, blir liksom överväldigad av bara tanken på att dom på riktigt existerar och min största sorg är att jag aldrig fått se någon i vilt tillstånd (trots att jag bott i Sveriges sk "björnrike"), bara bajs och hur kul är det i längden?!
 
Broderiet är monterad på en gammal ful knapp med en vanlig säkerhetsnål på baksidan och var, trots att jag är fett kluven över resultatet, rätt roligt att göra.
 

skrynklig arbetskjol med hängslen

jag har haft en yllekjol som var tänkt att tillhöra en knektdräkt men som aldrig användts pga kjolen var det enda som blev tillverkat i det projektet och jag vet att det kommer ta hundra år innan jag tar tag i det vidare. därför har jag sytt om kjolen till en arbets/ute-kjol med djupa fickor och hängslen.
 
    
kjolen är i ett väldigt tjockt ylletyg av skitdålig kvalitet som dammar så in i helvete att jag blir arg bara jag tänker på det. varm är den iallafall och duger väl bra att ha utomhus när det är kallt eller när en ska hugga ved eller dylikt. 
nu bor jag ju tyvärr i stan så jag hugger ju inte ved och dessutom tror väl folk en är knäpp om en går runt med långa yllekjolar, så den kommer antagligen hamna i förrådet igen!
 
    
hägslena är fodrade med linnetyg och bak har jag gjort ett korsstygnsbroderi (där det står D E för Denise Evadotter och inte DIE men tolka hur ni vill, "DIE" känns ju ganska metal så det är okej det med)
till början var även knapparna klädda med linnetyg men det kändes för mycket tomtemor så jag klädde om dom i samma tyg som kjolen
 
kjolen är såklart skodd och till det har jag använt en gammal sjal från second hand
ja vem vet, kanske jag bor i skogen sådär som jag vill någon gång i framtiden och kommer få användning för en ordentlig yllekjol, annars var den iallafall väldigt trevlig att göra (bortsett från skittyget som bara rasade sönder då)
 
 
Allmänt, Broderi, Folkligt, Återbruk/Lagning | | 6 kommentarer |
Upp