monthly makers - LOPPIS

Med tanke på att det mesta jag skapar görs av gamla loppis- och secon handfynd tänkte jag att monthly makerstemat loppis skulle bli plättlätt att skapa på men tji fick jag! Kanske för att jag ville göra så mycket?
 
Till slut bestämde jag mig för att förvandla ett par gamla loppistrasor till ett stickfodral, något jag behövt länge!
 
Fodralet är gjort av en gammal loppisduk som jag fodrat med något slags gardintyg från second hand. Själva "stickfickan" är en spillbit från ett par gardiner jag sydde en gång. 
 
I fodralet finns plats för såväl vanliga stickor som strumpstickor och virknålar.
 
En ficka för sax, stickmätare, måttband eller annat nyttigt fick det också bli och jag sydde även fast en liten bit kläde för nålförvaring. 
 
Allt är sytt för hand förutom själva stickfickan och fårorna i den. Dock blev sömmen runtom så satans ful att jag vart tvungen att brodera över den för jag höll på att skämmas ihjäl!
 
Ett av mina senaste loppisfynd var två lådor broderigarn så det kändes passande att använda det också och jag märkte fodralet med mitt namn och några enkla blommor. Av garnet gjorde jag även ett snoddat band att knyta ihop fodralet med!
 
Så nu har även jag äntligen ett bra fodral till mina stickor som ligger i garnkorgen. Extra passande till temat känns det att majoriteten av mina stickor är köpta på second hand och loppisar!
 
 
#1 - - Helga:

Så fint som vanligt! Jag har också varit kluven. Allt jag syr är ju om inte loppat så åtminstone Återbruket men nu har jag inget syprojekt på gång. Har en annorlunda idé nu som jag får se om jag hinner fixa. :)

Svar: Tack<3 Ja det finns jo oändliga möjligheter, jag fick i princip tvinga mig att bara göra något (och passade på att stryka ett tråkigt "måste göra"-projekt från listan). Hoppas du hinner knåpa ihop din idé, blev nyfiken nu;)
Denise Gränsevik

#2 - - Karin:

Vilket välgjort och användbart stickfodral du gjort av återbrukad textil! Guldstjärna! Riktigt skönt att ha alla attiraljer samlade på ett och samma ställe kan jag tro. Portabelt och bra!

Svar: Tack så mycket:) ja det är en stor lättnad att ha lite organiserat i garnkorgen;)
Denise Gränsevik

#3 - - Linnéa:

Men så fint!! Smart sätt att återanvända tyg på. Och broderiet på framsidan är ju bara för fint :D
Jag avundas alla som har tålamodet till att göra ett stickfodral. Jag borde göra ett för det hade gjort det så mycket enklare att hitta mina stickor då :P

Svar: Tack så mycket :) Jag har själv tänkt göra ett i säkert tio år för min mamma har ett jag alltid avundats. Är väldigt glad över att ha gjort en nu kan jag säga, så grymt skönt!:P
Denise Gränsevik

#4 - - Emma%252525252520Svensson:

Så fint! Och himla praktisk grej ju!

Svar: Tack! Ja typ världens bästa grej att ha i stickkorgen :)
Denise Gränsevik

#5 - - Silje:

Heilt herleg! Fine fargar, vakre broderi og superpraktisk! :D

Svar: Tack:) Ja den är såå praktisk och jag är så tacksam att jag fick en gjord:D
Denise Gränsevik

#6 - - Wilda:

Oj det här var imponerande. Vilket handarbete <3 Jag tycker att det gav något extra att du broderade över sömmen. Så speciellt och väldigt kreativt! Vackert med blommorna och texten, och bandet om.

Svar: Tack så mycket! Ja det var ju tur i oturen att sömmen blev så ful så jag gjorde det där broderiet ;)
Denise Gränsevik

#7 - - Emma:

Vad fint! :) Och så himla praktiskt att du får med alla andra sticktillbehör också. Skönt att ha allt på ett ställe ju :)

#8 - - Alicia:

Jag svär att jag spann mig igenom hela det här inlägget. Kurr kurr kurr så jäävla fint och tillfredsställande det är! Aldrig sett en så bra stickförvaring och blir dubbelt inspirerad pga hade själv tankar på att sätta ihop något liknande, fast för penslar, till temat! Älskar att vackra handbroderade detaljer gömmer skämmiga sömmar och att det inte alls märks men att du bjuder på den berättelsen. KURR!

#9 - - Elsa:

Vilken fiffig idé! Jag borde verkligen skapa något liknande då mina stickor och virknålar alltid lyckas försvinna på ett eller annat sätt. Superfin!

#10 - - Jenny:

Men vad fin! Har själv sytt liknande förvaringsfickor och blir riktigt sugen på att göra en 2.0 version! Älskar "vågen" som gör att det blir plats för både längre och kortare, och att du har extraförvaringen ovanför så! Inspiration deluxe!

Svar: Tack:) har faktiskt snott modellen rakt av från ett gammalt fodral som min mamma har. jag har varit såå avis på det i många år så det är en fröjd att ha sig ett eget!
Denise Gränsevik

#11 - - Mary%20Sane:

Superbt! Får mycket inspiration av detta för jag behöver verkligen göra något liknande... Praktiskt och skitfint!

Upp