husmorstips för tygälskare

 
En av mina favoritväxter är nog renfana. Den är inte bara gul, vacker och har ett galet fint namn, den är även väldigt bra om man som jag älskar tyg (eller kläder eller andra textila ting eller lite vad som helst som kan förvaras i skåp och förråd). För det absolut värsta som skulle kunna hända ens tygsamling vore ju om den invaderades av mal eller annat otyg som mer än gärna skulle slå sig ner och smaska sönder ens handvävda tyger eller textila guldkorn man fyndat på loppis någon gång! Då kan renfana vara en bra väktare!
 
Det hela är mycket enkelt och går till såhär:
 
1. Plocka renfana
2. Torka renfanan
 
3. Knyt små knippen av den torkade renfanan och klipp bort skröfs och onödigt långa stjälkar
 
4. Placera ut dessa små knippen vid saker du tycker om och vill skydda mot inkräktare. Lägg i tyglådan eller garderoben, häng i förrådet eller på hunden!
 
 
Renfanan har en doft som ska hålla mal och annat knytt borta och har därför tydligen även hängts i taket för att hålla mygg borta och lagts under madrassen för att hålla loppor och löss borta.
Själv har jag inga problem för tillfället med just loppor så min renfana hamnade i tygskåpet och bland vinterkapporna i förrådet!
 
#1 - - Alicia:

Va! Det här hade jag aldrig hört förut, vilket bra tips! Och fint som attan, dina foton är glorious! Plus att du får fem av fem kanelbullepoäng för ordet "skröfs" <3

#2 - - Linnéa:

Vilket bra tips!

Upp