monthly makers - METALL

jag bestämde mig ju för att bidra till monthly makers den här månaden men attans bananer vilket svårt tema. jag har så extremt lite erfarenhet av metall och visste inte vart jag skulle börja! jag valde till slut att hålla mig till det jag är säkrast på, textilen, och att försöka applicera metalltemat där. efter mycket kliande i huvudet och suckar och pustar bestämde jag mig för att inrikta mig på min favoritmetall koppar och idén till att göra ett broderi föddes!
 
 
slutresultatet blev jag störtnöjd med, inte minst nöjd med att jag fick ihop det hela i tid!
 
jag valde alltså att göra en krage med broderi i kopparfärgat garn och ett kopparfärgat band runt kanten (som ser rödare ut irl)
 
kragen är gjord av en gammal handvävd loppisduk och trots att jag haaatar att klippa i handvävda tyger, det gör liksom lite ont i mig, så känns det nu bra igen och helt klart värt traumat
 
mönstret jag broderade är inspirerat av enris med bär på. inte vet jag väl om koppligen där är så värst tydlig men om inte annat kan en ju se det som en fantasiväxt! och om jag hade en växt som var kopparglänsande och fick pärlor istället för bär (bärlor skulle jag valt att kalla dom) så skulle jag vara mycket nöjd och stolt över att ha en sådan i min ägo!
 
stygnen jag valde att använda var såklart vanliga kedjestygn för att jag är så lat och tycker egentligen just nu att broderi är ca den tråkigaste tekniken i världen och ville göra det bekvämt för mig. dessutom tycker jag alltid att kedjesöm blir så himla bra, det går liksom inte att misslyckas med (obs! lögn. det går visst). dessutom var garnet ett jävla skit att jobba med så jag tror inte jag hade kunnat gjort på så många andra sätt ändå!
 
det enda som känns lite tråkigt är väl att jag var en sån fegis som inte vågade ta mig an mig nya material att jobba i men det var ändå kul att göra det en brukar med helt ny infallsvinkel. så helt klart 5/5 toasters!
 
det var det och nu ska jag återgå till att vara febersjuk jättebebis i mammas soffa medan hon bakar lussekatter och den skånska blåsten härjar utanför. jag hoppas ni har det lika lyxigt som mig i helgen (minus febern såklart) <3
 
PS. jag säljer den här kragen om intresse finns. för mer info kan du kontakta mig på: denisegransevik@live.com
 

Gandalf och Bilbo

idag försökte jag ta en blid på Severus och Bella utklädda till Gandalf och Bilbo för jag tyckte att ni förtjänar att få se något fint en tråkig torsdag som denna!
dessvärre visade det sig snart att Bilbo bara ville äta bajs och att Gandalf bara ville äta upp Bilbos peruk såattehh... ja, ni förstår dilemmat!
men här är iaf den enda bilden där ingen äter bajs/peruk, har tungan ute, blundar, står bakochfram eller har hatten under hakan!
skulle behöva en professionell marsvinsfotograf för att någon gång kunna få en vettig bild på dessa två..
 
 
Allmänt, Övrigt hantverk och pyssel | | 4 kommentarer |

sorgedag för världen och Selma in the making

verkligheten som min omvärld består av har jag ett tag isolerat mig ifrån och lagt all fokus och energi jag kunnat uppbåda på studier och att hålla mig gående trots att jag mest känt för att släcka lampan, sätta mig ner i ett hörn, lägga händerna för öronen och blunda. för att stå emot lusten att ge upp har jag istället valt att sålla bort allt som påverkar mig för negativt. verkligheten fick vänta.
när jag släppte den in på livet igen i morse blev det därför överslag och det slutade med att jag la mig ner i sängen igen, drog täcket över huvudet, stängde av mobilen och somnade om. när jag vaknade vid lunch kändes ingenting bättre och hela dagen har jag nu gått runt med en klump i magen av ångest och oro över hur min omvärld ser ut.
jag valde att inte vara med idag. jag valde att tillåta mig själv att ha en sorgedag. för det är en sorg att leva i den här världen.
men imorgon ska jag inte längre sörja. imorgon ska jag åter börja kämpa!
 
 
 
dock finns få saker som är så bra för att bearbeta sorg eller ångest för min del som att hantverka och därför har jag idag (iallafall de få stunder som inte gått åt till att beklaga mig för tålmodiga vänner) lagt lite kärlek på en Selma i naturfärgat linne/bomullstyg som blivit över efter att jag sytt en särk till Johannes
 
hon är till största delen färdig, allt tråkigt maskinsömmande är gjort och nu ska jag bara fälla kragen, skoningen och göra knapphålen. allt som jag gör för hand<3
 
sprunden i ärmarna brukar jag också fålla för hand för jag tycker det är ca tusen gånger lättare att få det snyggt på det viset! mvh hon som aldrig blir riktigt bra kompis med symaskinen
något annat som är roligt med den här klänningen är att jag gjort den till lite av en utmaning för mig själv. känner att jag inte utvecklas så mycket inom hantverkandet just nu så jag tänkte jag ska öva på att göra även insidan av plaggen fina.
jag brukar ju bara röja på med sicksack och tänka att skitsamma, ingen ser avigsidan ändå! men nu utmanade jag mig själv genom att bestämma mig för att göra franska sömmar! 
och även om det tar emot att erkänna att det känns roligare än sicksack får jag väl göra det ändå, för visst känns det lite lite lite lyxigare med finsömmar. men bara lite!
för övrigt vart kjolen lite för kort, såklart, så jag har sytt på en bit naturfärgat linnetyg längst ned. sen har jag klippt av en remsa från en gammal gardinrest som kjolen ska bli skodd med, mest för att det känns lite piffigt!
 
i slutändan ska de här konstiga små knapparna bli påsydda och sen är det hela klart!
nu kanske en kan fråga varför jag valt att nyköpa ett par sådana här knappar, för jag kan inte bestämma om jag tycker de är fina/roliga eller bara jättefula, men jag köpte dessa för att de var billigare än de släta träknapparna på sybehörsbutiken helt enkelt!
 
 
 
på tal om utmaning har jag fö tänkt delta i månadens monthly makers för det var såå länge sedan sist jag var med men attans vilket svårt tema hörrni! har inte ens kommit på vad jag skulle kunna hitta på men känner mig ändå sporrad att ge mig ut på okänd mark! om jag lyckas skrapa ihop något tills det är dags återstår att se men nog ska det bli kul att försöka sig på ett metallinspirerat projekt
 
Allmänt, Mönsterkonstruktion, Återbruk/Lagning | | En kommentar |
Upp