tranor, baskrar och en tovad sittdyna

våren har kommit på riktigt och äntligen börjar lite energi smyga sin in kroppen igen, även om den är nedrigt långsam. dock har den lilla energi som jag fått resulterat i en del bra saker! jag har gjort en att göra-lista och börjat ta tag i gamla saker som legat bortglömda men kommit fram i samband med att jag flyttat in i ett nytt rum. har även skrivit kärleksbrev.
 
och jag har blivit bättre på att ta mig ut och ta vara på dagarna, solen och världen i allmänhet!
idag följde jag med mamma till Pulken, där jag inte varit på flera år, för att fågelskåda lite tranor
 
och visst var där några tranor minsann, tyvärr lite färre än vi hoppats och ganska lamt på spelfronten men en ska väl inte klaga. det var ju tillochmed soligt liksom!
 
 
på bussen dit var jag faktiskt lite effektiv också och gjorde färdigt en sittdyna som jag rulltovade för typ två år sedan. orkade inte göra något speciellt spektakulärt med den men den fick iallafall bli kantad med krappfärgade langettstygn och fick en knytfläta med björk och stenlav i också!
 
i flyttstädet hittade jag även en massa baskrar som inte använts pga överanvända och slappa i formen. men så kom jag på att jag läst någonstans för många år sedan att en typ kan koka(?) sina baskrar, forma till dom och låta dom torka. så, även om jag inte alls visste vad jag gjorde, kokade jag då mina baskrar som nu ligger på tork! vi får väl helt enkelt se var det slutar
 
känner dock att det saknas några färger i min baskersamling, t.ex. senapsgul, vinröd och ljusblå. en ceriserosa hade också varit roligt. så det får helt enkelt bli nästa second hand-mission!
 
nu ska jag försöka komma överens med mig själv om vilket projekt jag ska ta tag i härnäst. att städa klart och göra iordning rummet vore kanske en bra början. eller kanske så påbörjar jag ett nytt broderi eller en blommig sommarklänning ;)
 
/fågelskådarn
 
Upp