blommig blus

har nu börjat klippa ut delarna till en Maria-blus som jag ska sy av en gammal blommig second hand-gardin. har dock märkt att jag legat av mig löjligt mycket vad det gäller att sy moderna plagg för även om jag ritat mönstret själv och det egentligen är ett relativt enkelt mönster så känns det som om jag har noll koll på vad jag håller på med!
 
är också så himla otaggad på halsringningen, nästan lite rädd, då jag tänkt att jag ska sy en krage på den här vilket är något jag inte har gjort speciellt mycket. så måste nog plocka fram alla mina sömnadsböcker och läsa på lite innan jag ger mig in på det!
 
 
upptäckte ju dock att den nedrans gardinen hade en hel del små hål här och var. misstänker att det är något litet knytt som tagit sig ett smakprov!
som tur är fanns dock ohåligt tyg till alla delar med råge!
 
såg ju även när jag börjat klippa ut att jag SÅKLART hade tyget uppochned! men det gör inget. faktiskt tror jag nästan det blir bättre än om tyget varit på rätt håll!!
 
det ska bli himla kul (bortsett från kragen då) att sy en till blus i den här modellen för jag är så himlans nöjd med mönstret! det är lagom lätt och tar inte hundra år men blir ändå rätt så stiligt, mysigt och sött!
och jag behöver verkligen lite fler trevliga blusar!
Allmänt, Återbruk/Lagning | |
#1 - - H:

Jättesnygg modell! Och vad fint saxfodral du har :)

Upp