äggfria påskägg

i år har jag virkat lite påskägg i bomullsgarn att ha i påskriset! för visst är det mysigt med ett ris att liva upp ens annars ganska färglösa lägenhet med. men att någon ska behöva lida eller dö för att vi ska ha ett vackert pyntat ris är ju helt orimligt och därför är ju det här en himla bra lösning. dessutom rolig att göra!
 
 
istället för fjädrar har vi även knutit på lite tygremsor i olika färger!
 
och om det är så att man ändå vill ha lite mer "äggiga" ägg kan jag tipsa om att det faktiskt finns ägg i typ frigolit som man kan köpa och piffa till lite som man behagar!
och om man verkligen vill ha fjädrar då? ja då har jag bara en sak att säga. gå ut i naturen!
varje gång jag är nere och vandrar vid havet brukar jag plocka på mig både fina stenar, slipade glasbitar och vackra fjädrar som ligger utspridda lite här och var tills fickorna är så överfulla att sakerna nästan trillar ur igen. och så kan man istället vara tacksam över att naturen och fåglarna lämnar så fina små underbara gåvor till en istället för att gå runt med vetskapen om att man låtit en stackars individ plågas för något man lika väl kan klara sig utan!
 
så tack alla fåglar som släppt ifrån sig gamla fjädrar som jag kan glädjas åt. jag lovar att vårda dom ömt och använda dom med omsorg!
 
mamma gjorde faktiskt sådana där "ägg" som hon pyntade med gamla syskrinsrester och hittegods
 
 
vill även passa på att visa upp en påskbonad som jag gjorde när jag var typ 14 men som inte har hängts upp förrens nu då jag äntligen orkade tälja till en pinne som får agera upphängning. skönt att äntligen få det projektet avklarat!!
 
 
utöver det har det vill jag bara önska en glad påsk till alla. glöm inte bort att äta mycket och umgås med dom ni tycker bäst om!
 
Upp