blommig blus

har nu börjat klippa ut delarna till en Maria-blus som jag ska sy av en gammal blommig second hand-gardin. har dock märkt att jag legat av mig löjligt mycket vad det gäller att sy moderna plagg för även om jag ritat mönstret själv och det egentligen är ett relativt enkelt mönster så känns det som om jag har noll koll på vad jag håller på med!
 
är också så himla otaggad på halsringningen, nästan lite rädd, då jag tänkt att jag ska sy en krage på den här vilket är något jag inte har gjort speciellt mycket. så måste nog plocka fram alla mina sömnadsböcker och läsa på lite innan jag ger mig in på det!
 
 
upptäckte ju dock att den nedrans gardinen hade en hel del små hål här och var. misstänker att det är något litet knytt som tagit sig ett smakprov!
som tur är fanns dock ohåligt tyg till alla delar med råge!
 
såg ju även när jag börjat klippa ut att jag SÅKLART hade tyget uppochned! men det gör inget. faktiskt tror jag nästan det blir bättre än om tyget varit på rätt håll!!
 
det ska bli himla kul (bortsett från kragen då) att sy en till blus i den här modellen för jag är så himlans nöjd med mönstret! det är lagom lätt och tar inte hundra år men blir ändå rätt så stiligt, mysigt och sött!
och jag behöver verkligen lite fler trevliga blusar!
Allmänt, Återbruk/Lagning | | En kommentar |

torgvantar och tulpaner

påsken är över och snart är det april. tulpanerna i fönstret börjar blomma över men jag låtsas som ingenting för det känns så trist att ta bort dom.
 
allt har gått så snabbt senaste året har jag insett, jag har liksom inte hunnit med att fatta någonting. kunde inte sova en blund inatt, antagligen pga att jag ätit en massa vete igår och magen var arg som bara den, och då hade jag ju tid att ligga och grumla.
känner att det är så mycket jag missat under året som gått, jag har ju mest legat i sängen och varit ledsen. känner att det är så himla mycket jag skulle vilja och borde göra men som ändå inte orkas med, som att jag kanske inte är riktigt redo ändå
måste verkligen lära mig att leva i nuet och försöka ta vara på och vara snäll mot mig själv tror jag, inte bara drömma mig bort och gräva ner mig under täcket. så nu ska jag börja med att ta bort vete och socker ur min kost (ack så skönt), ta upp yogan igen och öva på att älska mig själv!
 
hittade för övrigt ett par torgvantar jag stickade i höstas som hade glömts bort. med flätor och pärlor och allt!
 
hittade nog mest på litegrann under tiden när jag gjorde dom men dom blev rätt bra tycker jag nog ändå!
och så är det så fint med garn som skiftar i olika färger
 
 
 
hittade såklart även ett gammalt trevligt tyg som nog kan få bli en blus av något slag. har ju ändå städat klart rummet och rensat ur det mesta (kan vi iallafall låtsas) så det är helt okej att börja planera nya projekt!!
 
Allmänt, Stickat/Virkat/Nålbundet | | Kommentera |

tranor, baskrar och en tovad sittdyna

våren har kommit på riktigt och äntligen börjar lite energi smyga sin in kroppen igen, även om den är nedrigt långsam. dock har den lilla energi som jag fått resulterat i en del bra saker! jag har gjort en att göra-lista och börjat ta tag i gamla saker som legat bortglömda men kommit fram i samband med att jag flyttat in i ett nytt rum. har även skrivit kärleksbrev.
 
och jag har blivit bättre på att ta mig ut och ta vara på dagarna, solen och världen i allmänhet!
idag följde jag med mamma till Pulken, där jag inte varit på flera år, för att fågelskåda lite tranor
 
och visst var där några tranor minsann, tyvärr lite färre än vi hoppats och ganska lamt på spelfronten men en ska väl inte klaga. det var ju tillochmed soligt liksom!
 
 
på bussen dit var jag faktiskt lite effektiv också och gjorde färdigt en sittdyna som jag rulltovade för typ två år sedan. orkade inte göra något speciellt spektakulärt med den men den fick iallafall bli kantad med krappfärgade langettstygn och fick en knytfläta med björk och stenlav i också!
 
i flyttstädet hittade jag även en massa baskrar som inte använts pga överanvända och slappa i formen. men så kom jag på att jag läst någonstans för många år sedan att en typ kan koka(?) sina baskrar, forma till dom och låta dom torka. så, även om jag inte alls visste vad jag gjorde, kokade jag då mina baskrar som nu ligger på tork! vi får väl helt enkelt se var det slutar
 
känner dock att det saknas några färger i min baskersamling, t.ex. senapsgul, vinröd och ljusblå. en ceriserosa hade också varit roligt. så det får helt enkelt bli nästa second hand-mission!
 
nu ska jag försöka komma överens med mig själv om vilket projekt jag ska ta tag i härnäst. att städa klart och göra iordning rummet vore kanske en bra början. eller kanske så påbörjar jag ett nytt broderi eller en blommig sommarklänning ;)
 
/fågelskådarn
 
Upp