skånsk rynksärk

när jag gick på sätergläntan började jag sy en skånsk rynksärk som inte hann bli klar eftersom jag blev sjukskriven, hoppade av och flyttade tillbaka till skåne. men under förra sommaren när jag mest drack te på balkongen och lyssnade på Tolkien-böcker så var det väldigt skönt att ha något som kändes som ett evighetsprojekt i händerna, något jag bara kunde sy och sy och sy på utan vidare mycket tanke. då passade rynksärken ypperligt och någon gång på hösten blev den klar.
dessvärre har jag varit sådär löjligt lat att jag inte fotat den färdiga särken. förns nu! 
 
nu kan jag äntligen visa upp min alldeles egen skånska rynksärk!
 
egentligen var tanken att jag skulle väva ett band att ha till särken. hade tänkt mig ett vitt linneband med plockat mönster i rött. jag köpte tillochmed en bandsked just för detta men har såklart inte ens satt upp varp! så den provisoriska lösningen blev ett spetsband från second hand (som antagligen kommer bli mer långvarigt än provisoriskt)
 
det som tog längst tid på särken men som också var det absolut roligaste, kanske något av det roligaste jag någonsin gjort, var broderiet. jag tycker väldigt mycket om vitbroderi över lag men det här var första (och tyvärr hittills det enda) vitbroderiet jag själv gjort. 
definitivt något jag borde göra mycket mer!!
 
rynkorna i kjolen är knäppta med en dekorativ söm som jag själv är helt galet nöjd med! kommer kanske knäppa alla rynkor jag någonsin gör på det här viset
 
särken är sydd i en linne/bomulls-blandning och livet är fodrat med oblekt linne. och så har jag såklart broderat in den obligatoriska märkningen med initialer och år med vanlig korsstygnssömn!
 
Allmänt, Broderi, Folkligt | |
#1 - - Helga:

Jag ville skriva min kommentar i caps lock för jag tyckte det här var så sjuuuuuukt fint!!!!!!!!!!!!!!!! Men vill ju inte verka skrikig så det blev jättemånga utropstecken istället 8) Plus kinaskor!! Orkar (nästan) inte :)

Svar: jag känner igen mig i caps lock-känslan och blir helt knäpp av tanken på att den skulle gälla något jag har gjort! så himla fint och fantastiskt och jag vill bara caps locka TUSEN MILJONER TACK <3
Denise Gränsevik

#2 - - Alicia:

Alltså Deniiiiiiiiise detta är ren magi! Jag vill gråta så vackert det är! Jag vill hålla i den och känna på den och titta nära men jag skulle knappt våga utan bomullshandskar! Det är så mycket kraft och styrka och magi invävt i varje detalj av detta konstverk och jag blir helt fylld! <3<3<3

Svar: wow! asså det känns typ helt overkligt att få så fin respons från någon vars arbete jag själv beundrar och inspireras av och jag vet inte vad jag ska säga mer än galet många tack <3
Denise Gränsevik

#3 - - Linnéa:

Alltså gud vilken vacker klänning! Jag är så avis på dina sömnadsskills :D

#4 - - ulla:

Imponerande med dessa broderier och all handsömnad.Av en f d gläntare har jag också förstått att alla dessa stygn tar tid för de kräver tålamod och precision.Hoppas själv kunna komma med på någon kurs i folklig sömnad,men bara veckokurs eller distanskurs,men än har de inte nog många anmälda.Tack för titten av alla dina fina saker och alla dina reflektioner.Ha det så gott.

#5 - - Tyg och otyg:

Så fantastiskt fin! Vitbroderiet är helt sagolikt snyggt.

#6 - - Grahnslöjd:

Så otroligt fin!!! Vilket jobb du lagt ned och vilket fantastiskt broderi!!

#7 - - Sofie:

Så vackert! Skulle kunna va en bröllopsklänning. Den kan du ju hyra ut till folk som ska gifta sig! :)

Upp