monthly makers tema SAGA

det har inte blivit mycket gjort den senaste tiden och trots att monthly makers temat den här gången var Saga och jag ville göra ca tusen projekt på detta temat har det inte gjorts många knop
 
men!!
nu i sista stund kan jag iallafall bidra med en stickad Slytherin-halsduk med inspiration från Harry Potter-filmerna
 
som en liten bonus på temat Saga sydde jag även små hattar till Severus och Bellatrix som här syns tillsammans med halsduken. kanske något av det gulligaste jag sett och jag önskar att jag kunde få dom att bära huvudbonad mest hela tiden!
 
 
och som en liten extra bonus lägger jag även upp en film på detta gulliga! om ni ger er till tåls lovar jag att ni får se världens ca gulligaste gäspning utförd av Bella också!
 

Allmänt, Stickat/Virkat/Nålbundet | | 5 kommentarer |

gårdagens tidning

för ett tag sedan blev jag frågad om jag inte hade lust att vara med i tidningen och prata textilt hantverk. det lät väl ganska roligt tänkte jag och tackade ja till erbjudandet. och i gårdagens tidning hade jag nästan fått ett helt uppslag för mig själv!
 
 
tyvärr hade bloggadressen blivit fel så det är väl inte så många nya som lär hitta hit och internetversionen är bara för betalande kunder så någon länk besvärar jag mig inte att skriva ut. 
 
om någon ändå är nyfiken kan jag säga att jag mest pratade om sånt jag gjort, utbildningar jag gått, hur mycket det betyder för mig att ha fått möjlighet att skapa från grunden (typ från odling av tex lin till färdig väv) och vikten av att våga exprimentera och göra fel för att lära sig
 
och så har jag fått ett annat fantastiskt erbjudande som kan bli något roligt och festligt framöver men det är så färskt och oarbetat än så det får ni se när det börjar dra ihop sig;)
 
Allmänt | | En kommentar |

skånsk rynksärk

när jag gick på sätergläntan började jag sy en skånsk rynksärk som inte hann bli klar eftersom jag blev sjukskriven, hoppade av och flyttade tillbaka till skåne. men under förra sommaren när jag mest drack te på balkongen och lyssnade på Tolkien-böcker så var det väldigt skönt att ha något som kändes som ett evighetsprojekt i händerna, något jag bara kunde sy och sy och sy på utan vidare mycket tanke. då passade rynksärken ypperligt och någon gång på hösten blev den klar.
dessvärre har jag varit sådär löjligt lat att jag inte fotat den färdiga särken. förns nu! 
 
nu kan jag äntligen visa upp min alldeles egen skånska rynksärk!
 
egentligen var tanken att jag skulle väva ett band att ha till särken. hade tänkt mig ett vitt linneband med plockat mönster i rött. jag köpte tillochmed en bandsked just för detta men har såklart inte ens satt upp varp! så den provisoriska lösningen blev ett spetsband från second hand (som antagligen kommer bli mer långvarigt än provisoriskt)
 
det som tog längst tid på särken men som också var det absolut roligaste, kanske något av det roligaste jag någonsin gjort, var broderiet. jag tycker väldigt mycket om vitbroderi över lag men det här var första (och tyvärr hittills det enda) vitbroderiet jag själv gjort. 
definitivt något jag borde göra mycket mer!!
 
rynkorna i kjolen är knäppta med en dekorativ söm som jag själv är helt galet nöjd med! kommer kanske knäppa alla rynkor jag någonsin gör på det här viset
 
särken är sydd i en linne/bomulls-blandning och livet är fodrat med oblekt linne. och så har jag såklart broderat in den obligatoriska märkningen med initialer och år med vanlig korsstygnssömn!
 
Allmänt, Broderi, Folkligt | | 7 kommentarer |
Upp