syåret 2016

syåret 2016 börjar med en två sidor lång lista på saker som ska sys om och framförallt saker som ska sys in. så det hela känns lite smått opepp eftersom det är så galet mycket roligare att sy nytt än att sy på saker en redan har i sin garderob! (och jag är ju besatt av att köpa tyg vilket jag ju går miste om när jag bara ska sy om redan befintliga plagg)
 
året har även börjat lite vemodigt när det gäller sömnaden för jag känner liksom att jag inte riktigt vet vart jag står längre. jag har hört av mig till skolan för att se om jag kan läsa klart första året på distans då jag varit bombsäker på att jag vill fortsätta studera sömnad men nu känns det inte alls som något jag vill. jag älskar att sy, det är ju inte det, men att bli sömmerska känns inte det minsta lockande längre och det känns som om jag i årsskiftet gick in i en ny era där sömnad och karriär inte alls har någon koppling till varandra. så även om jag får ja från skolan känner jag ingen lust att studera mer textil tror jag, jag har för mycket annat på gång och eftersom jag varit sjuk i snart ett års tid har jag verkligen fått insikt i så många saker som gäller livet och vad som faktiskt betyder något för mig och gör mig lycklig.
 
men trots en hel garderob i behov av hjälp och ny praktik, nytt jobb, provflytt som förhoppningsvis blir permanent (ber en stilla bön) och en massa annat som ska redas upp och redas ut ska jag även unna mig att sy och sticka lite nytt, fast av garn och tyg som jag redan hamstrat på mig under åren och tänker att om jag går in med instälningen att det är i utrensande syfte för att förenkla flytt och dylikt kan jag nog peppa på det projektet också! alles gott och byltet i korgen är tänkt att bli en tröja av alla roliga växtfärgade garner jag sitter på
#1 - - Alicia:

Det är en så otroligt svårt avvägning det där med passion och karriär och hur de ska förenas. För mig var det omöjligt att prestera kreativt på beställning så länge trodde jag inte att jag skulle kunna jobba konstnärligt alls, men sen insåg jag att jag kunde bli pedagog, och i det allra bästa av fall - skapa själv på halvtid och lära ut på halvtid. Just nu känner jag mig så fruktansvärt förväntansfull och pepp inför en sån framtid. Jag hoppas du kan hitta nån balans där textilintresset får ta upp precis så mycket utrymme det behöver för att blomstra och frodas. Lycka till!

Upp