skatterna och havet

idag var årets hittills bästa dag. det var även första dagen på året som spenderades vid havet.
 
vägen dit var så himla trevlig på så himla många sätt.
för det första visade det sig att det var en hel del mer snö på österlen i jämförelse med det lilla pudret vi har här i Kristianstad. för det andra fick vi gå igenom en massa mysiga små samhällen (eller snarare klungor av rara hus) där det fanns både lurviga katter och skäggiga pettson-gubbar. och en stor del av vandringsleden gick längs en trevlig bäck och trevliga bäckar tycker jag att en aldrig kan få för mycket av!
 
varning för fotobomb
 
det var helt fantastiskt fint väder och jag satt länge i solen och försökte samla fräknar, tyvärr resulterade det hela mest i att mitt ansikte förvandlades till en tomat.. 
 
något som jag tyckte var ytterst charmerande var att stenarna längs med kanten hade fått små ismössor
 
tyvärr missade vi bussen hem men när allt kom omkring gjorde det inte så mycket för då gick vi vidare till Kivik och fick chansen att ge bort våran återstående matsäck till ett gäng änder och fick se både en örn, en mink och några söta viggar!
 
men nu till det hantverksrelaterade. skatten! 
för när jag är vid havet så kan jag inte låta bli att stoppa fickorna fulla av fina stenar, slipade glasbitar, gamla skelettdelar, drivved, repstumpar och annat skrot. tanken är att jag någon dag ska använda mina skatter till smycken, mobiler, konst och dylikt, tills dess får de ligga och skramla i gamla burkar.
 
dagens fynd är jag ovanligt glad över
 
jag hittade inte bara ovanligt många roligt formade glasbitar utan även ganska mycket porslin med fina mönster
min absoluta favorit är den lilla vita med blå blommor
 
 
den ska jag spara till något alldeles speciellt
 
 
#1 - - Alicia:

ALLTSÅ WOW! Allt i detta inlägg är så underbart! Megafina bilder från stranden - alltså solen när hon står sådär lågt <3 Tycker om dina ordkrusiduller och att du ser "ismössor" där andra inte ser annat än vinter. Och sen: SKATTERNA!!! Jag känner igen mig så himla väl i att gå och samla, precis sån saker, och jag hade nog blivit fullkomligt galen av lycka om jag kommit över sådär mycket fint på en gång! Hoppas på att få ta del av vad du gör med dem sen :)

Svar: Asså blev så tokigt glad av din kommentar! Inte minst för att det var ditt halsband av havsglas som gjorde att jag fick en enorm nytändning när det kommer till att plocka fina ting som spolas upp på stranden :) och för att jag är tokgalet förälskad i din blogg och alltalltallt du gör!!! <3
Denise Gränsevik

Upp