en ny början

hela förra året var en evighetskamp mot en del av mig själv, en del som jag aldrig lärt mig att hantera och som hela tiden själv kämpar för att få övertaget. runt hösten såg det ut som om jag kunde gå segrande ur striden ännu en gång vilket nog gjorde att jag sänkte skölden och blev oaktsam, vilket resulterade i att min motståndare under vintern kunnat lura in mig i sitt näste för att nu, lagom till vad jag trodde kunde bli en nystart, kunna gå till ny attack som resulterat i ett katastrofalt stort nederlag för mig.
 
i tisdags skulle jag till min läkare Prince Charming i tro om att det hela kunde resultera i en smärre medicinändring. sedan dess har jag varit inlagd och kommer antagligen vara det minst tre veckor till.
 
det har kännts så jävla jobbigt. alltså verkligen helt jävla sjukt hemskt jobbigt. jag hade ju svurit på att aldrig hamna här igen och jag hade bestämt mig för att jag aldrig mer skulle må såhär. 
men trots att jag varit så arg och ledsen och dessutom skiträdd för att gå igenom behandlingar jag aldrig trodde att jag skulle gå med på så börjar det äntligen kännas okej.
 
något som har gjort förvånansvärt mycket är att jag fått tillåtelse att ta hit handarbeten. jag har tom fått hit min lilla tröjstickning med enda krav att den låses in på natten (men jag stickar ju ändå aldrig på nätterna så!!). börjar verkligen inse hur himla mycket hantverket betyder för mig och mitt mående.
 
idag hade jag även permission som spenderades hemma hos mamma med två marsvin och ett skägg vilket såklart också gav grymt mycket styrka och vilja, all kärlek till dom alla fyra!
 
 
nu blev ju det här väldans personligt och intimt vilket kanske inte helt passar sig i en blogg som inriktar sig mest på textilt hantverk men jag är så jävla trött på att psykisk ohälsa ska vara något tabubelagt och fult och inget det pratas om. jag vill leva i en värld där jag inte behöver skämmas för att berätta att jag är sjuk eller känna att jag behöver undanhålla det och eftersom vår värld inte riktigt ser ut så än tänker jag tills dess använda alla tänkbara medel för att nå ut till alla som är villiga att lyssna
 
så nu fick bloggen helt enkelt agera forum för både stickning, virkning, medicin, ect, kärlek, sorg, hopp, förtvivlan och marsvin. för allt blir bättre med marsvin.
 
Allmänt | |
Upp