Brev från kolonin

 
 
har ju spenderat dagarna i en sjuksäng senaste tiden och trots att jag lovat mig själv att göra mitt yttersta för att göra små inlägg på bloggen då och då börjar jag inse att det kommer förbli knapert av den varan så länge jag är kvar här. 
Så tar tillfället i akt och hänvisar till min instagram, där jag heter igjarjuk, så länge där det med lite tur kan dyka upp en stickning, ett broderi, en stoppad strumpa eller annat
 
väl bekomme och så ses vi här när jag är hemma på trygg mark igen <3
Allmänt | | Kommentera |

en ny början

hela förra året var en evighetskamp mot en del av mig själv, en del som jag aldrig lärt mig att hantera och som hela tiden själv kämpar för att få övertaget. runt hösten såg det ut som om jag kunde gå segrande ur striden ännu en gång vilket nog gjorde att jag sänkte skölden och blev oaktsam, vilket resulterade i att min motståndare under vintern kunnat lura in mig i sitt näste för att nu, lagom till vad jag trodde kunde bli en nystart, kunna gå till ny attack som resulterat i ett katastrofalt stort nederlag för mig.
 
i tisdags skulle jag till min läkare Prince Charming i tro om att det hela kunde resultera i en smärre medicinändring. sedan dess har jag varit inlagd och kommer antagligen vara det minst tre veckor till.
 
det har kännts så jävla jobbigt. alltså verkligen helt jävla sjukt hemskt jobbigt. jag hade ju svurit på att aldrig hamna här igen och jag hade bestämt mig för att jag aldrig mer skulle må såhär. 
men trots att jag varit så arg och ledsen och dessutom skiträdd för att gå igenom behandlingar jag aldrig trodde att jag skulle gå med på så börjar det äntligen kännas okej.
 
något som har gjort förvånansvärt mycket är att jag fått tillåtelse att ta hit handarbeten. jag har tom fått hit min lilla tröjstickning med enda krav att den låses in på natten (men jag stickar ju ändå aldrig på nätterna så!!). börjar verkligen inse hur himla mycket hantverket betyder för mig och mitt mående.
 
idag hade jag även permission som spenderades hemma hos mamma med två marsvin och ett skägg vilket såklart också gav grymt mycket styrka och vilja, all kärlek till dom alla fyra!
 
 
nu blev ju det här väldans personligt och intimt vilket kanske inte helt passar sig i en blogg som inriktar sig mest på textilt hantverk men jag är så jävla trött på att psykisk ohälsa ska vara något tabubelagt och fult och inget det pratas om. jag vill leva i en värld där jag inte behöver skämmas för att berätta att jag är sjuk eller känna att jag behöver undanhålla det och eftersom vår värld inte riktigt ser ut så än tänker jag tills dess använda alla tänkbara medel för att nå ut till alla som är villiga att lyssna
 
så nu fick bloggen helt enkelt agera forum för både stickning, virkning, medicin, ect, kärlek, sorg, hopp, förtvivlan och marsvin. för allt blir bättre med marsvin.
 
Allmänt | | Kommentera |

skatterna och havet

idag var årets hittills bästa dag. det var även första dagen på året som spenderades vid havet.
 
vägen dit var så himla trevlig på så himla många sätt.
för det första visade det sig att det var en hel del mer snö på österlen i jämförelse med det lilla pudret vi har här i Kristianstad. för det andra fick vi gå igenom en massa mysiga små samhällen (eller snarare klungor av rara hus) där det fanns både lurviga katter och skäggiga pettson-gubbar. och en stor del av vandringsleden gick längs en trevlig bäck och trevliga bäckar tycker jag att en aldrig kan få för mycket av!
 
varning för fotobomb
 
det var helt fantastiskt fint väder och jag satt länge i solen och försökte samla fräknar, tyvärr resulterade det hela mest i att mitt ansikte förvandlades till en tomat.. 
 
något som jag tyckte var ytterst charmerande var att stenarna längs med kanten hade fått små ismössor
 
tyvärr missade vi bussen hem men när allt kom omkring gjorde det inte så mycket för då gick vi vidare till Kivik och fick chansen att ge bort våran återstående matsäck till ett gäng änder och fick se både en örn, en mink och några söta viggar!
 
men nu till det hantverksrelaterade. skatten! 
för när jag är vid havet så kan jag inte låta bli att stoppa fickorna fulla av fina stenar, slipade glasbitar, gamla skelettdelar, drivved, repstumpar och annat skrot. tanken är att jag någon dag ska använda mina skatter till smycken, mobiler, konst och dylikt, tills dess får de ligga och skramla i gamla burkar.
 
dagens fynd är jag ovanligt glad över
 
jag hittade inte bara ovanligt många roligt formade glasbitar utan även ganska mycket porslin med fina mönster
min absoluta favorit är den lilla vita med blå blommor
 
 
den ska jag spara till något alldeles speciellt
 
 
Upp