monthly makers - PÄRLOR

månadens Monthly Makers-tema var pärlor. Ett ganska knivigt tema tyckte jag och det slutade med att jag gjorde något så originellt som halsband
 
jag jorde ett halsband där jag experimenterade med en massa material. hänget är ett keramikhänge jag gjorde för många år sedan. jag använde pärlor i trä, glas och sten. sen jag har även använt indigofärgat ullgarn, gammalt skinnspill, silvertråd, fjädrar och ofärgat lingarn.
 
 
jag har även gjort ett hänge som föreställer en liten drömfångare. jag använde en gammal ring som stomme som jag sytt lingarn runt och gjort ett slags lingarnsnät inuti. 
 
så använde jag silvertråd, glaspärlor och fjädrar att göra som små hängen av till drömfångaren
 
 
önskar att jag haft lite mer fantasi och energi att göra något mer spektakulärt än halsband men roligare än såhär blev det helt enkelt inte!
 
 

kardemummabullar, sand och första försöket till en ny klänningsmodell

Idag bar det av till österlen, som sig bör när det finns tid, och loppisen i suckarnas gång i Simrishamn. Det är utan tvekan en av mina favoritloppisar vilket nog beror ganska mycket på att det brukar vara en kvinna där och sälja allt från antika knappar, vitagehattar, sjömanskragar och spetshandskar till gamla trådar, nålar, band och hattprydnader. hennes pappa hade tydligen en hattaffär förr i tiden därav alla skatter som jag alltid fastnar vid alldeles för länge för att det ska vara hälsosamt (eller bra för ekonomin)
Hittills har jag spenderat ohemula mängder pengar hos henne för att i utbyte få ett pyttelitet syetui från 40-talet med världens minsta sax i, ett par armbågshöga spetshandskar och ett par löjligt fina små blomsterdekorationer i tyg som jag ska sätta på en bluskrage.
lovar att göra ett inlägg så småningom och visa upp mina skatter!
 
efter loppisen åkte vi vidare och stannade för att ta en liden eftermiddagsvandring längs en galet fin strand
 
 
vi bestämde oss för att ta en paus efter ett tag och äta kardemummabullar och dricka varm choklad på ett tjusigt omkullfallet träd som var granne med typ hundra svalbon där svalorna flög in med nyfångad mat till sina små med rasande fart. lagom perfekt utsikt med andra ord!
 
 
sen spatserade vi vidare
 
 
överallt låg det omkullfallna träd i alla storlekar, former och åldrar. ett visade sig vara alldeles utmärkt att spatsera på det med! 
även bra att sitta och dingla med bena på! säkerligen bra att hänga knäveck i också men det glömde jag att prova
 
här kan ni för övrigt se mitt första försök till en ny klänningsmodell. egentligen är det bara en mariablus som har fått en kjol men jag gillar den, kommer definitivt jobba vidare på den här modellen. 
känns den igen är det nog för att det är samma klänning jag hade på mig när jag blev intervjuad av tidningen
 
 
klänningen är i svart linnetyg med små prickar på. den har vita second hand-spetsar och loppisfyndade knappar. knytning i ryggen och fickor i kjolen.
 
 
det började såklart regna mitt i det hela men det gjorde inte så mycket för någon hade byggt ett litet skydd av drivved på stranden där vi kunde slå oss ner. så fick vi en ursäkt att dricka mer choklad också!
 
 
ganska ultimat dag alltså!
 
Allmänt, Återbruk/Lagning | | 5 kommentarer |

trött, tröttare, tröttast

för tillfället försöker jag hitta energi att organisera upp mitt liv och få ordning och reda på allt från tankar till garnhärvor. dock är jag sådär trött att det känns som om jag aldrig kommer bli pigg igen hur mycket jag än skulle sova!
sen är det så, att jag har tackat ja till ett erbjudande som känns lika delar skrämmande och alldeles för stort som det känns kul och spännande, vilket är att göra en utställning på ett galleri här i stan. hur det kommer se ut vet jag inte än men det har talats om en eventuell "modevisning" eller liknande så det rör sig om att skapa någon slags kollektion tills dess vilket antagligen kommer bli awesome
 
med andra ord kommer jag förmodligen bli sämst i världen på att uppdatera här på bloggen då jag ju dessutom nu i augusti börjar plugga biologi och försöker få livet att gå runt i allmänhet och som pricken över i har gått ca tusen steg bakåt i mitt tillfrisknande vilket står som en mur mellan mig och livet just nu
 
jag lovar dock att göra mitt bästa för att lägga upp det som faktiskt blir gjort typ vikingakläder som jag ju lovat Johannes att sy eller om jag på något mirakulöst sätt skulle lyckas väva färdigt mitt tyg och sätta upp en ny väv!
 
 
först ska jag dock koncentrera mig på att göra klart det här broderiet som jag fått en beställning på! så ska jag såklart dricka sjukt mycket te och läsa några trevliga böcker också, för det tror jag är väldigt bra när en är lite sliten i själen
Allmänt, Beställningsarbeten, Broderi | | 4 kommentarer |
Upp