Köstrupkjolen - ett inspirationsprojekt

 Nu har jag äntligen blivit färdig med min första hängselklänning.  Jag valde att göra en klänning med inspiration från Köstrupkjolen. För tillfället något skrynklig.
 
 Tanken var från början att göra mittpartiet fram och bak rynkat men då tyget är ganska tunt skulle det gåt åt mer än vad jag hade för att få det att se bra ut, så jag valde att istället lägga veck. Jag valde att sy vecken på maskin för att spara på tid. Och för att jag är lat.
 
 Rynkningen fram har jag dekorerat med ett brickvävt band.
 
 Bandet har jag vävt av ullgarnet Möbelåtta som färgats med tuschlav. Den ljusa nyansen är färgad på vitt garn och den mörka på grått.
 
 När jag skulle göra ögglor för spännbucklorna valde jag att istället för en sydd öggla av tyg göra träns. Detta mest, återigen, av lathet och jag vet inte alls om det kommer att hålla men det får helt enkelt visa sig med tiden.
 
 Spännbucklorna är ett par små raringar från historiska fynd som jag är tokgalet förtjust i och som min mamma dessutom lyckades snacka till sig rabattpris på. Det blir att ta med henne på alla framtida marknader med andra ord!
 
 
Historiskt | |
Upp