glitterskorna

Jag har haft ett par gamla skor som jag jag älskat modellen på men som varit i så himla dålig kvalité så jag nästan aldrig använt dom. Dessutom har jag snarlika svarta skor jag hellre använder och hur många likadana svarta pjucks kan en person behöva egentligen? Så jag tänkte att skor + lim + glitter + lack = festdojjor/magiska önskeskor etc. Så nu kan jag fira nyår och andra kalasligheter i skor som både är ohemult piffiga och sköna!!
 
 

blusen Maria - julspecial

           
Eftersom att året härjats av sjukdom och annat energislukande har ingen ork funnits över för att skapa så mycket annat än stickade vantar och något broderi. Nu börjar dock energin och skaparlusten sakta komma åter och det blev dags att göra årets första (och antagligen enda) mönster. 
Jag brukar ofta irritera mig på att jag aldrig har några vettiga blusar att ha till kjol vilket är ytterts opraktiskt då jag nästan enbart använder kjol och klänning. Så jag skapade ett litet trevligt blusmönster som jag bestämde mig för att kalla Maria.
 
Eftersom jag gjorde den första Maria-blusen lagom till jul så fick den sys av ett gammalt barnlakan med julmotiv som jag hittade på Röda Korset och blev helt galet kär i, mest pga kaninerna tror jag. Och eftersom jag blev galet nöjd med blusmodellen planerar jag nog att rita upp modellen i fler storlekar för eventuell framtida försäljning!
 
Och såklart:
 
GOD JUL från mig, Bellatrix och Severus <3
 
PS! Glöm inte att kika in Sypeppen! Sjukt bra initiativ där jag själv tänkte bidra med min julblus :)
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

nålbundna vantar

hallihallå!
har varit lite dåligt på bloggfronten senaste tiden men jag väljer att skylla det på att jag mest tillverkat julklappar och det kan en ju inte gå och visa upp på internet hur som helst för det skulle ju liksom förstöra hela poängen med julklappar tänker jag!
 
men nu när julklapperiet är över har jag gett mig in på det där med nålbindning. jag har ju tänkt att jag ska lära mig att nålbinda. på riktigt allstå, typ vantar/mössor/strumpor etc.
så mellan lussebak och knäckkok har jag nu nålbundit mina första vantar!
 
jag passade även på att kanta vantarna med gammalt fårskinnsspill som låg och skräpade sig
 
 
jag kan även ha råkat köpa lite gamla tyger trots mitt tygköpar-förbud. men det var ju på second hand och dessutom är det ju faktiskt juletid, så jag anser mig vara benådad för den här gången
 
 
 
Upp